Política

fiscalia

cas 3%

Els dos fiscals anticorrupció del cas 3 per cent, rellevats

La decisió estaria dirigida a evitar que aquests fiscals invoquin l'article 27 de l'Estatut del Ministeri Fiscal per estar en desacord amb alguna directriu del seu superior, el fiscal en cap Anticorrupció Manuel Moix

El fiscal en cap Anticorrupció, Manuel Moix, ha rellevat, per ordre del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, els fiscals que investiguen el cas de les comissions del 3 % que suposadament va cobrar CDC d'empresaris i que actualment porta un jutge del Vendrell (Baix Penedès). Segons han informat fonts fiscals, aquest cas el portaven fins ara els fiscals d'Anticorrupció José Grinda i Fernando Bermejo, però a partir d'aquest moment s'encarregaran d'ell fiscals de la delegació d'Anticorrupció a Catalunya. La decisió estaria dirigida a evitar que aquests fiscals invoquin l'article 27 de l'Estatut del Ministeri Fiscal per estar en desacord amb alguna directriu del seu superior, el fiscal en cap Anticorrupció Manuel Moix, en el marc de la investigació judicial per aquest assumpte.

La causa la investiga el titular del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell i va arrencar a partir de la denúncia de l'exregidora d'ERC de Torredembarra Montse Gasull. La investigació judicial i de la Fiscalia Anticorrupció ha derivat en l'anomenat cas del 3 %, en què s'investiga el suposat cobrament de comissions il·legals a CDC a canvi de l'adjudicació d'obra pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia