Política

municipal

Barcelona proposa la Torre Agbar per acollir l'Agència Europea del Medicament

L'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat posen damunt la taula l'emblemàtic gratacel de Jean Nouvel per impulsar la candidatura

La propietat mantindrà l'exclusivitat de l'edifici per a l'organisme europeu fins al mes de juny, quan se n'ha de resoldre la futura ubicació

La Torre Glòries –coneguda com Torre Agbar, acolliria l'Agència Europa del Medicament si Barcelona acabés acollint aquest organisme comunitari. La seu ha estat fins ara a Londres però s'haurà de traslladar després de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE).

Amb l'inici formal el passat 29 de març de les negociacions del Brexit s'ha obert també el període de candidatures. Els Països Baixos i França ja han presentat oficialment els seus projectes perquè l'organisme s'instal·li a Amsterdam i a Lilla, respectivament. Barcelona ja va presentar la seva candidatura quan es va crear l'Agència, l'any 1992 però va quedar segona per darrere de Londres.

La candidatura barcelonina ha proposat aquest divendres el gratacel dissenyat per Jean Nouvel per a la seu principal de l'agència. L'Ajuntament de la ciutat, la Generalitat i el govern espanyol han donat llum verd a la proposta aquesta tarda en una reunió en la que han participat l'alcaldessa, Ada Colau, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i el conseller de Salut, Toni Comín. A la reunió també hi ha assistit el tinent d'alcaldia d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni.

Les tres administracions estan treballant de manera conjunta i coordinada per impulsar la candidatura. Fa dues setmanes les tres administracions ja van acordar crear un grup de treball per impulsar conjuntament la candidatura de la capital catalana.

La Torre Glòries, amb 33.000 m2, compleix tots els requisits tècnics per acollir aquesta institució, també en termes de centralitat, connectivitat, comunicacions, transports i infraestructures per als prop de 900 treballadors que hi treballen. L'Ajuntament ja disposa de la preceptiva carta d'acceptació de la propietat (Merlin Properties Socimi), que mantindrà l'exclusivitat de l'edifici per a l'Agència Europea del Medicament fins al mes de juny d'aquest any, quan s'ha de resoldre la futura ubicació de la institució.

El consistori destaca en un comunicat que la ubicació de l'Agència Europea del Medicament a Barcelona suposaria un reforç molt important per al desenvolupament econòmic i social de la ciutat, Catalunya i l'Estat. En aquest sentit, recorda que al voltant de l'organisme europeu orbiten més de 1.600 empreses que també es podrien moure a Barcelona amb l'Agència, que rep més de 40.000 visites a l'any. A més, l'Ajuntament veu en la seva ubicació a la Torre Glòries una oportunitat per al desenvolupament del districte tecnològic 22@ i la diversificació de l'economia, amb un projecte vinculat a la innovació, la recerca i el coneixement.

En la reunió d'avui també s'ha acordat impulsar la creació del Consell Ciutadà de Suport, que tindrà com a objectiu principal sumar adhesions a la candidatura de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia