Política

Setge al procés sobiranista

Entitats unionistes denuncien a Mas, Ortega, Rigau i Homs perquè tornin els diners del 9-N

SCC i Advocats Catalans per la Constitució xifren les despeses en més de 5 milions d'euros

Societat Civil Catalana i l'associació Advocats Catalans per la Constitució van presentar aquest dimecres, 17 de maig, una denúncia davant el Tribunal de Comptes a l'expresident Artur Mas, i als exconsellers, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs perquè tornin a la Generalitat totes les despeses de la consulta del 9 de novembre de 2014, que les entitats xifren en més de 5 milions d'euros. Segons SCC i Advocats Catalans per la Constitució, “l'arxivament de la causa penal seguida contra ells pel delicte de malversació de cabals públics no els eximeix de què hagin de respondre per la seva responsabilitat comptable i pressupostària” perquè, segons aquestes entitats, van disposar “de fons públics per dur a terme un procés de participació ciutadana que no disposava de cobertura constitucional, legal i pressupostària”.

Societat Civil Catalana i l'associació Advocats Catalans per la Constitució asseguren que Mas, Ortega, Rigau i Homs “van ordenar, van dirigir i van facilitar la logística i mitjans materials per a la consulta il·legal disposant indegudament de fons públics per a una finalitat aliena a les competències i funcions públiques que tenien encomanades”.

A la denúncia presentada per aquestes dues entitats, no es descarta que pugui estendre's la responsabilitat comptable als alts funcionaris que s'acrediti que van col·laborar en la tramitació dels expedients administratius generadors de la despesa de la consulta il·legal.

Segons SCC i Advocats Catalans per la Constitució, amb aquesta denúncia “s'establirà un precedent que eviti la repetició de la possible malversació de fons públics en un nou referèndum il·legal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia