Política

Procés sobiranista

Podem insta Puigdemont a explicar el referèndum a les corts espanyoles

Fachin assistirà dilluns a la conferència de Puigdemont, Junqueras i Romeva a Madrid

El secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha celebrat “l'oferiment” del govern espanyol de plantejar les Corts com a “tribuna” perquè el Govern exposi la proposta de referèndum. La formació morada entén que “arriba tard” però insta el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, explicar-se “tan aviat com sigui possible per reblar la demanda democràtica”, reclama un comunicat de la formació. Els d'Albano Dante Fachin aposten per aprofitar tots els espais “possibles” per visibilitzar “la necessitat política, social i democràtica” del dret a decidir. En aquest sentit, Fachin ha confirmat que dilluns assistirà a la conferència que Puigdemont pronunciarà a Madrid conjuntament amb el vicepresident Oriol Junqueras i el consellers d'Afers Exteriors, Raül Romeva.

Podem entén el referèndum acordat com “la millor eina possible per resoldre el bloqueig polític que Catalunya travessa des de fa cinc anys”.

“Aquesta oportunitat evidenciarà, a més, la creixent força dels sectors socials i polítics de l'Estat que reconeixen i defensen el dret a decidir del poble de Catalunya”, assegura la formació morada posant d'exemple Units Podem o l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia