Política

Procés sobiranista

Domènech demana a Puigdemont anar al Congrés: “La batalla s'ha de lliurar a tot arreu”

El líder d'En Comú Podem al Congrés i coordinador dels comuns ha destacat que actualment l'escenari al Congrés és diferent de quan el 2014 va rebutjar la consulta sobiranista que va proposar el Parlament

El líder d'En Comú Podem al Congrés i coordinador dels 'comuns', Xavier Domènech, ha demanat aquest divendres al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que accepti l'oferta del Govern i vagi a la Cambra baixa a defensar un referèndum: “La batalla pel dret a decidir s'ha de lliurar a tot arreu”.

Ho ha dit abans d'assistir com a públic a l'acte central del Pacte Nacional pel Referèndum, i després que aquest divendres la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, hagi plantejat a Puigdemont defensar al Congrés la proposta de referèndum.

Domènech veu positiva l'oferta de Santamaría encara que considera que hauria d'haver arribat abans, i ha demanat al Govern que acompanyi aquesta proposta optant també per renunciar a tots els processos judicials que pesen contra sobiranistes.

“No es pot tenir una cara amable i judicializar la política catalana alhora”, segons Domènech, que ha recordat que hi ha diversos processos oberts que persegueixen la inhabilitació de càrrecs electes, com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Domènech també ha destacat que actualment l'escenari al Congrés és diferent de quan el 2014 va rebutjar la consulta sobiranista que va proposar el Parlament: ara hi ha almenys “un terç” de la Cambra baixa que avala el referèndum, ha dit en al·lusió al suport que li dóna Podemos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia