Política

Procés sobiranista

El PSC ho celebra i Podem hi veu l'opció de pactar el referèndum

Pels socialistes, és una porta al diàleg sobre la consulta

C's diu que s'hi ha d'anar a “acceptar el resultat”

Els partits de l'oposició van instar ahir el president Puigdemont a acceptar l'oferta per debatre la proposta de referèndum al Congrés dels Diputats però per motius i amb objectius diferents. Ciutadans considera lògic que sigui al Congrés on el govern català porti la proposta, però el portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa, alerta el president Puigdemont que haurà “d'acceptar el resultat democràtic” del debat a la cambra en una referència implícita al previsible vot contrari majoritari del PP, el PSOE i Ciutadans.

Per la seva banda, el PSC ho veu com una oportunitat per a la negociació i insta Puigdemont a acceptar l'oferta “si té realment voluntat de negociar”, en paraules del secretari d'organització, Salvador Illa. Pels socialistes, Puigdemont té l'oportunitat per “debatre i dialogar sobre la seva proposta de referèndum sobre la independència a les Corts Generals”, una oportunitat que no pot perdre.

En últim terme, Podem Catalunya ha instat el president a assistir al Congrés “al més aviat possible” malgrat que la proposta espanyola “arriba tard”, en paraules d'Albano Dante Fachin. Podem veu la proposta espanyola com una oportunitat per aconseguir el referèndum pactat.

LES FRASES

És lògic que vagi al Congrés. És la millor manera de posar punt final a les coses democràticament
Carles Carrizosa
portaveu de ciutadans al parlament
La proposta permet al govern de la Generalitat abandonar definitivament les posicions unilaterals
Salvador Illa
secretari d'organització del psc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia