Política

Nova mostra d’unitat del sobiranisme a Ribes de Freser

Els comuns participen en la inauguració d’un monument dedicat al dret a decidir l’endemà de l’anunci de la data i la pregunta

L’acte homenatja els condemnats i encausats pel procés

Els partits sobiranistes van tornar a mostrar ahir unitat, l’endemà de l’anunci de la data i la pregunta fet pel president Carles Puigdemont. Si bé al Palau de la Generalitat no hi va haver divendres presència dels comuns, ahir a Ribes de Freser hi va acudir el diputat de Catalunya Sí Que es Pot Joan Josep Nuet, membre de l’executiva de Catalunya en Comú, en el marc de la inauguració d’un monument dedicat al dret a decidir. Es tracta d’un encàrrec de l’Ajuntament en forma de Principat amb una urna de ferro forjat al damunt, obra del ferrer de Pardines Pep Ubach, instal·lat a la nova plaça de Catalunya de Ribes.

Els dirigents polítics perseguits per la justícia espanyola a causa del procés van retirar una senyera de damunt del monument per descobrir-lo. Hi havia tots els condemnats pel 9 de novembre de 2014, Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs, així com també alguns encausats de la mesa del Parlament: el mateix Nuet i la republicana Anna Simó.

“Tots som un, Nuet”

L’acte va servir per reivindicar el dret a l’autodeterminació i per mostrar el convenciment que el dia 1 d’octubre tindrà lloc efectivament un referèndum sobre la independència de Catalunya, segons els plans del govern. “Votar no és un delicte, no som criminals”, van recordar els assistents. “El 9-N el poble de Catalunya va perdre la por i l’1 d’octubre serà la traca final”, va advertir l’expresident de la Generalitat. “Malgrat que molts de nosaltres hem representat idees diferents, tots som un, Nuet, i estarem al teu costat”, va remarcar Mas. La unitat sobiranista es tornarà a escenificar demà passat, quan el líder d’EUiA ha d’acudir a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per haver facilitat el debat al Parlament al voltant del procés d’emancipació.

També van assistir-hi la coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal; el president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch; el de l’ANC, Jordi Sànchez, i representants d’Òmnium Cultural –el president de l’entitat, Jordi Cuixart, era a Bilbao, on va participar en la marxa organitzada per la plataforma Gure Esku Dago a favor de l’autodeterminació.

Avui el sobiranisme té una nova cita, convocat per l’ANC, l’AMI i Òmnium, al punt del migdia a les Fonts de Montjuïc. Els comuns no han donat cap consigna concreta sobre l’assistència a la concentració, que entenen com un acte de suport al govern per l’anunci de la data i la pregunta.

LES FRASES

Tots els revessos seran minúsculs quan puguem veure constituïts els pilars de l’Estat català, de la Catalunya del futur
Malgrat que molts de nosaltres hem representat idees diferents, tots som un, Nuet
Artur Mas
Expresident de la Generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona