Política

ROSER SEBASTIÀ

BARCELONA

“Per construir el nou país caldrà obrir el debat”

Roser Sebastià (Tortosa, 1983) va estudiar periodisme i teoria de la literatura i literatura comparada. Actualment és sòcia i treballadora de la cooperativa Ara Llibres. Fa uns onze anys va començar a treballar a Òmnium Cultural dins l’equip tècnic i ara n’és vocal de la junta directiva.
Quan va entrar a Òmnium Cultural?
Vaig començar a treballar en l’equip tècnic, en l’àrea de comunicació, fa onze anys i durant uns cinc. Una de les fites que recordo va ser l’organització del 10-J. El 10 de juliol del 2010 vaig formar part d’aquella moguda, quan vam prendre consciència de cap on anàvem, com a país, com a reivindicació.
D’alguna manera va ser l’inici del procés.
Va ser el tret de sortida i el moment en què l’entitat es va definir clarament per la via independentista, del dret a decidir i de manifestar que volíem un país lliure i, per tant, marxar de l’Estat espanyol.
I després, quan va tornar a Òmnium?
Vaig deixar-ho per entrar a treballar en el sector editorial i, fa un any i mig, em van proposar de formar part de la junta. Em va semblar tot un repte, però m’ho vaig haver de pensar molt perquè és una responsabilitat. Passava d’estar com a treballadora a fer una feina voluntària, que és estratègica i clau.
Quines funcions hi desenvolupa, a Òmnium?
Dins la junta estem organitzats per àrees temàtiques, segons els perfils de cadascú. Jo estic dins la comissió de cultura. Els últims anys l’entitat ha agafat una deriva on la pota de país és prioritària, però no oblidem que els altres elements –llengua, cultura i cohesió social– també són importants i els seguim treballant amb normalitat. En concret, m’encarrego d’un projecte molt nou, el VOC (versió original en català), el primer en què Òmnium entra dins del món audiovisual, un sector que viu una crisi greu.
L’1 d’octubre, votarem?
Estic molt convençuda que sí. La voluntat del poble, la determinació, hi és, per moltes traves que ens puguem trobar. I si votem, guanyarem.
I el dia 2, què pot passar?
Que tindrem molta feina. Sabem què no volem, però per construir el nou país que volem caldrà obrir molt el debat per posar-nos d’acord. I picar molta pedra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia