Política

MARIA ROSA SANS BADIA

BARCELONA

“És important ara convèncer els indecisos”

La seva foto del WhatsApp és l’estelada. I no és estrany, ja que Rosa Maria Sans (Barcelona, 1942) és una independentista de llarg recorregut, sòcia d’Òmnium Cultural des de fa set anys, però també està vinculada amb l’ANC i la Plataforma per la Llengua, entitats a les quals ha dedicat les seves hores en diferents tasques de voluntariat.
Per què es va voler implicar en el procés?
Sóc independentista de tota la vida. Ja de petita sentia que no era espanyola, sinó catalana. També és cert que depèn del que vegis a casa, i a la meva hi havia aquest sentiment. He viscut el procés amb molta emoció. La veritat és que vaig pensar que em moriria abans de veure Catalunya independent, perquè era un procés llarg, però estava convençuda que, si jo no arribava a veure-ho, almenys sí que ho veurien les joves generacions, però ara estic il·lusionada perquè sembla que tot s’està accelerant.
Vostè ha participat en totes les manifestacions que s’han organitzat per l’Onze de Setembre. Com ha vist l’evolució social en aquests anys?
La gent de mica en mica s’ha anat implicant cada vegada més, però abans, quan van retallar l’Estatut del 2006, érem quatre gats que anàvem amb l’estelada i sentíem que no volíem ser espanyols. Sempre dic que Espanya és un país meravellós per tenir de veí però no d’amo.
És optimista de cara a la cita de l’1 d’octubre?
Sí, sobretot per la gent..., i els polítics sembla que estan responent. Perquè quanta gent són capaços de posar a la presó? Si surten milers i milers de persones al carrer, no ens poden empresonar a tots. Sempre dic que si ens han de tancar en un camp que sigui el del Barça! Però no hi ha prou camps per encabir tota la gent que surt al carrer: El procés és irreversible. Si nosaltres no ens tirem enrere, els polítics tampoc. L’1 d’octubre s’ha d’anar a votar i mentrestant és important convèncer els indecisos.
Quins arguments esgrimeix per fer-ho?
Alguns, si els parles de pàtria, cultura, país, llengua, de seguida ho entenen, però a altres, que no tenen lligams amb Catalunya, els parlo de raons econòmiques, que són inapel·lables. També els dic que no trencaran amb la seva terra de naixement sinó que s’establirà una altra relació. En tot cas, primer cal anar a votar l’1 d’octubre i després Déu dirà
!


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona