Política

MONTSE FORMENTÍ

BADALONA

“Aquest cop els polítics sabran estar a l’altura”

Des que es va jubilar, Montse Formentí es passeja pels barris de Badalona mirant d’explicar els arguments a favor de la independència darrere d’una paradeta de l’ANC. Aquesta badalonina de tota la vida, besneta de l’alcalde Martí Pujol, té sempre un somriure a punt i arguments per poder convèncer els indecisos.
Què recorda del 9-N?
Va ser la meva primera experiència a l’ANC quan tot just m’acabava de jubilar. Vaig ser en una taula electoral. Per mi va ser una patacada que els polítics no es possessin d’acord, vam entrar en un joc molt polític que a mi no em va agradar.
És complicat que la gent escolti els arguments per la independència a Badalona?
No tant com sembla. Als barris trobem gent que està molt contenta de veure’ns, n’hi ha que no hi estan d’acord però ens escolten, sobretot les dones, que són més receptives. Nosaltres intentem raonar sempre amb un somriure encara que ens insultin. Hi ha molta gent que només mira determinats canals de televisió i estan molt desinformats.
La gent gran està preocupada per qüestions com ara el futur de les pensions?
És un tema que surt moltes vegades quan pregunten i jo els recordo què està passant amb el fons de pensions de l’Estat. De vegades quan no tenen arguments treuen el tema de Pujol i la corrupció del 3%. La premsa espanyola està fent molt de mal perquè diu moltes barbaritats i hi ha molta gent que no contrasta. Tot i això, el missatge de la por no ha arrelat.
Com creu que anirà l’1-O?
Penso que votarem. L’11 de setembre serà un punt d’inflexió, m’atreviria a dir que serà el millor de tots. El dia 1 no passarà res, des de Madrid estan fent tots els possibles perquè no s’hi arribi però jo tinc confiança que sí.
Els polítics sabran gestionar el resultat?
Aquest cop els polítics sabran estar a l’altura. Els que defensen el sí, segur, i molta gent ambigua dels de Podem i Catalunya Sí que es Pot acabaran acceptant el resultat i es rendiran a l’evidència. Els primers mesos seran complicats però s’ha fet molt bona feina a fora i tindrem el suport internacional. Si surt el no, que no crec, segur que hi haurà eleccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia