Política

procés sobiranista

referèndum

Puigdemont farà campanya pel sí dilluns que ve a Girona

Serà l’acte central del PDeCAT a la demarcació

El d’ERC, amb Junqueras i Terricabras, serà el 24, i el de la CUP, amb Salellas i Serra, el 27

La campanya arrenca avui a la ciutat amb un acte unitari

La campanya pel referèndum de l’1-O arrenca aquesta nit i els partits sobiranistes preveuen quinze dies intensos d’actes pel sí a la demarcació. Hi haurà actes de petit format però també n’hi haurà de grans, amb pesos pesants. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, participarà dilluns que ve al vespre a Girona en l’acte central del PDeCAT a les comarques gironines, en el que serà l’únic acte en què participarà el president, a banda dels tres actes unitaris que es faran a Tarragona, Sabadell i Barcelona. També el vicepresident, Oriol Junqueras, participarà a Girona en l’acte central d’ERC a la demarcació. Serà el diumenge 24 al migdia. Pel que fa a la CUP, l’acte central serà el dimecres 27 amb el diputat gironí de la formació al Parlament, Benet Salellas, i la també diputada Gabriela Serra.

Pel que fa a l’arrencada de campanya aquesta nit, destaca l’acte unitari a la ciutat de Girona convocat per Girona Vota –que agrupa vuit entitats i deu partits independentistes de la ciutat– a la plaça Independència a les deu de la nit.

PDeCAT

El PDeCAT arrencarà la seva campanya a la demarcació dilluns que ve, dia 18, amb un acte a la plaça Independència a les vuit del vespre en què, a més de Puigdemont, intervindran la màxima responsable del PDeCAT, Marta Pascal; el diputat Lluís Guinó, i l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas. Un dels que seran més presents durant la campanya a la demarcació serà el conseller Santi Vila, que participarà en actes no només a la seva ciutat, Figueres (plaça del Gra, dissabte 23 a les sis de la tarda), sinó també a la Bisbal (Teatre El Mundial, el dilluns 25 a les vuit del vespre) i Olot (el dimarts 26, a la sala El Torín, a dos quarts de vuit del vespre). També vindran a les comarques gironines a fer campanya pel sí els consellers Meritxell Borràs (a la plaça Farners de Santa Coloma, el dijous 28 a les set de la tarda), Jordi Turull (a la sala Eudald Graells de Ripoll, el dijous 28 a les vuit del vespre) i Josep Rull (a Banyoles, en una data per confirmar). Pel que fa a Pascal, a més de Girona, serà a l’acte de la Bisbal amb Santi Vila i també en un sopar col·loqui a Lloret el dijous 21 en què també participarà el diputat al Congrés Sergi Miquel.

ERC

Esquerra Republicana, que ja està fent actes de campanya a la demarcació des del 7 de juliol –entre d’altres ja han passat per les comarques gironines el màxim responsable, Oriol Junqueras; el diputat al Congrés Joan Tardà, i la consellera Meritxell Serret– amb l’objectiu de fer almenys un acte a cada poble, té previst fer l’acte central de campanya a la demarcació de Girona el diumenge 24. Serà a les dotze del migdia a la plaça Miquel de Palol de Girona (si plogués es faria a La Mercè) i, a més de Junqueras, hi prendran part l’eurodiputat Josep-Maria Terricabras, la consellera Dolors Bassa i el diputat Roger Torrent. Un altre acte destacat serà dilluns que ve amb Tardà a Blanes (a la cruïlla dels carrers Raval i Muralla a les vuit del vespre). ERC té previst fer molts actes de petit format cada dia a moltes poblacions. Demà, per exemple, n’hi ha a Pardines, amb la consellera Serret i la diputada al Congrés Teresa Jordà, i a l’Escala, amb el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta.

CUP

Més enllà d’actes locals, la CUP iniciarà la campanya a la demarcació demà a Sant Feliu de Guíxols amb la diputada Mireia Vehí. El cap de setmana el diputat Albert Botran i el portaveu del secretariat nacional, Quim Arrufat, seran dissabte a Blanes, i el diputat provincial Lluc Salellas, diumenge a l’Escala. Vehí tornarà el dimecres 20, aquest cop a Palafrugell, i dos diputats més visitaran la demarcació: Joan Garriga serà el divendres 22 a Lloret i Gabriela Serra el dissabte 23 a Arbúcies. L’última setmana es preveu intensa d’actes, però encara s’estan acabant de tancar. El més destacat, però, és clar: l’acte central a Girona el dimecres 27 amb els diputats al Parlament Salellas i Serra.

LES DATES

27.09.17
és el dia
de l’acte central de la CUP a les comarques gironines, en què participaran Benet Salellas i Gabriela Serra.
24.09.17
és el dia
que es farà l’acte central d’ERC a la demarcació, amb Junqueras, Terricabras, Bassas i Torrent.
18.09.17
és el dia
que hi haurà l’acte central del PDeCAT a Girona, amb Puigdemont, Pascal, Guinó i Madrenas.

Cardús parla de “l’hora de la veritat”

El conegut sociòleg Salvador Cardús va pronunciar ahir al vespre a la ciutat de Girona la conferència L’hora de la veritat. A 20 dies de fer història, just un dia abans que arrenqui la campanya pel referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. L’acte, que va ser organitzat per la Fundació Llibreria Les Voltes, es va celebrar al saló de descans de l’Ajuntament de Girona i va tenir com a presentador el director de la fundació, Joan Matamala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia