Política

setge a l'1-O

La policia veta un acte de la CUP a València

L’obertura de la campanya del referèndum acaba amb Vehí i Gabriel identificades pels agents

Pintades amb amenaces

L’acte de petit format que la CUP havia de dur a terme ahir al migdia a València per donar el tret de sortida a la campanya pel referèndum va acabar fent-se només a mitges i amb els cinc membres de la formació que eren allà, entre els quals dues diputades al Parlament de Catalunya, Anna Gabriel i Mireia Vehí, encerclats i identificats per la policia espanyola.

Fonts de la CUP van explicar que només s’havia de llegir un manifest, interpretar la muixeranga i fer declaracions a la premsa, i per això no van demanar permís. De fet, la policia va actuar quan només hi havia els organitzadors. Els va encerclar i els va demanar els DNI. Després sí que van arribar mitjans de comunicació i els agents van al·legar que per a una concentració de més de vint persones calia permís de la delegació del govern espanyol. Fonts de la formació independentista van lamentar l’actuació “exagerada” de la policia i van recordar que “no és nou, perquè és coneguda la persecució de l’esquerra independentista al País Valencià des dels anys vuitanta”.

Finalment, es va fer la lectura del manifest El nostre horitzó: Països Catalans i es va atendre la premsa, però no es va interpretar la muixeranga. Aquest mateix acte d’obertura de campanya de l’1-O es va fer sense problemes a Barcelona, Palma i Perpinyà. L’objectiu era fer un acte simultani arreu dels Països Catalans per reivindicar precisament la independència de tot el territori.

Amenaces de mort

L’incident es va produir després que apareguessin pintades a la Universitat de València amenaçant de mort Anna Gabriel. “Tiro a Ana Gabriel”, deien amb el dibuix d’una diana i esvàstiques. La diputada cupaire va omplir ahir a la tarda l’auditori de la universitat valenciana, on va fer una xerrada sobre el referèndum. “En lloc de protegir-nos de l’extrema dreta, la policia ens identifica i ens escorcolla per voler llegir un manifest”, va denunciar Vehí. Moltes forces polítiques van denunciar les amenaces. Inés Arrimadas, de Cs, va lamentar les amenaces, però hi va afegir “què esperen?”

LES FRASES

És coneguda la impunitat amb què es mou l’extrema dreta al País Valencià des de la batalla de València
Anna Gabriel
diputada de la cup
La policia espanyola a València en lloc de protegir-nos de l’extrema dreta ens identifica i escorcolla
Mireia Vehí
diputada de la cup
Juntes, sempre, contra totes les formes de masclisme i d’odi i en la construcció de la República justa
Marta Rovira
secretària general d’ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia