Política

Puigdemont qualifica de “barbaritat” la persecució d’alcaldes

El president alerta que no resoldran res detenint el 75% dels batlles

Crida a desdramatitzar l’actuació dels Mossos

“On, del món occidental, algú pot pensar que detenint el 75% dels alcaldes del país està contribuint a solucionar el problema?” El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va qualificar ahir de “barbaritat” l’ofensiva de la fiscalia perquè més de 712 alcaldes declarin pel fet de col·laborar en l’organització de l’1-O. En una entrevista a TV3, Puigdemont va defensar que s’ha obert una “causa general”.

També va alertar que el president espanyol, Mariano Rajoy, quedarà “inhabilitat” després de l’1-O tant si guanyen els partidaris de la independència com si ho fan els contraris. En aquest últim cas, perquè haurà estat un “no sobirà”. Puigdemont va evitar opinar si Rajoy hauria de dimitir; assegura que no li “pertoca entrar” en la política espanyola. El que sí que espera que faci La Moncloa, hi va afegir, és asseure’s “com més aviat millor” a la taula de negociació per discutir la transició.

Puigdemont va fer igualment una crida a desdramatitzar el fet que els Mossos d’Esquadra actuïn com a policia judicial seguint les ordres de la fiscalia, que els ha ordenat requisar urnes i paperetes. Segons el president de la Generalitat, està dins de les funcions del cos rebre instruccions del poder judicial, i el govern manté que no ha de “posar en risc” els funcionaris. Per aquesta raó va justificar que el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, fes arribar la instrucció de la fiscalia a tot el cos. La Generalitat insisteix, a més, que la prioritat de la policia catalana és “empaitar criminals” i, en concret, treballar perquè no es produeixin més atemptats terroristes. “No només per als mossos, ha de ser la prioritat de tots els policies”, va deixar anar. Després de l’escorcoll que la Guàrdia Civil va fer dissabte a la redacció d’El Vallenc, Puigdemont hi farà avui una visita oficial. Serà just abans de participar en l’acte d’obertura de la campanya del sí. Davant del perill que un jutge prohibeixi el míting unitari a Tarragona, es va mostrar convençut que la prohibició s’esquivarà.

LES FRASES

Intentar combatre el que és una expressió pròpia del segle XXI, amb legislació del segle XX i potser amb mètodes del segle XIX, no funciona
És complicat convèncer algú de fora que persegueixen alcaldes en defensa de la democràcia
Carles Puigdemont
PRESIDENT DE LA GENERALITAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona