Política

setge a l'1-O

Forn confia que no forcin els Mossos a impedir l’inici de la campanya del ‘sí’

El conseller d’Interior, Joaquim Forn, creu que Mossos d’Esquadra “s’estalviaran” també haver de detenir cap alcalde català perquè declari com a investigat

Hi ha una partida d’un miler d’armes llargues i munició per als Mossos que no ha estat lliurada malgrat el vistiplau del ministeri de l’Interior, fa gairebé un any

El conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha expressat avui el seu desig que la justícia no decideixi avui enviar els Mossos d’Esquadra perquè “s’impedeixi” l’acte d’inici de “campanya a favor del ’sí’” que Junts pel Sí celebrarà aquesta tarda a Tarragona”, i al qual assistirà el propi conseller i dirigent del PDeCAT.

Creu que Mossos d’Esquadra “s’estalviaran” també haver de detenir cap alcalde català perquè declari com a investigat per col·laborar en la celebració del referèndum de l’1-O, suspès pel Tribunal Constitucional, perquè “buscarem una manera tranquil·la”.

En declaracions a Rac1, Forn s’ha referit així als alcaldes de la CUP que han anunciat que no acataran l’ordre de la Fiscalia General de l’Estat. “Crec que ens estalviarem el supòsit que els Mossos hagin de detenir els alcaldes. La majoria han dit que aniran a declarar i els que no ho facin ja buscarem una manera tranquil·la”, ha explicat Forn.

Forn ha dit que no entén “l’interès de posar els Mossos en el punt de mira. Hi ha gent -ha afegit- a la qual no li ha agradat el paper protagonista i els mèrits i les felicitacions que han rebut els Mossos per la gestió dels atemptats”. “La prioritat dels Mossos és perseguir els terroristes i per això hem de tenir recursos humans i materials”, ha apuntat Forn.

“Espero que no es demani als Mossos que s’impedeixi l’acte d’inici de campanya a favor del ’sí’ a Tarragona. Jo hi aniré. És un acte lliure”.

Forn també ha confirmat que “és cert que hi ha més presència de Guàrdia Civil i Policia Nacional. S’estan movent per tot el territori. Han d’estar buscant urnes”.

D’altra banda, el conseller d’Interior de la Generalitat, Joaquim Forn, ha explicat que hi ha una partida d’un miler d’armes llargues i munició per als Mossos d’Esquadra que no ha estat lliurada malgrat el vistiplau del Ministeri de l’Interior, fa gairebé un any.

Forn ha afirmat que els preocupa molt que no se’ls permeti aconseguir aquest material: “És inexplicable, és una qüestió urgent i necessària”. Segons Forn, des del 19 d’octubre de l’any passat, quan l’anterior conseller, Jordi Jané, es va dirigir al secretari d’Estat, i aquest va contestar deu dies després amb un vistiplau, no han tingut una altra resposta.

Ha indicat que l’autorització definitiva per a l’obtenció del material està paralitzada en la Intervenció central d’armes i explosius de la Guàrdia Civil.

“El secretari d’Interior de la Generalitat ha estat cridant responsables del Ministeri per intentar accelerar el tràmit, ens van garantir que el 31 d’agost estaria resolt, però continua sense resoldre’s després d’haver passat els atemptats i vàries alertes nivell europeu”, ha criticat.

Ha explicat que aquest mateix dimecres ha enviat una carta al ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, per recordar-li aquest tema i sobre la participació de Catalunya en Europol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia