Política

generalitat

fla

El govern comunica a Hisenda que deixarà d’enviar els informes setmanals de despesa

La Generalitat justifica la decisió a l’empara de la Llei del Referèndum

El vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, afirma que aquesta mesura representava “un control polític” que és “incompatible” amb el “règim jurídic excepcional” sorgit del Parlament

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha comunicat al ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, que la Generalitat deixarà d’enviar els informes setmanals de despeses emparant-se en la Llei del Referèndum.

En una carta a la qual ha tingut accés l’ACN, Junqueras afirma que el “règim jurídic excepcional” establert per la Llei del Referèndum “és incompatible” amb les mesures establertes en la Comissió Delegada d’Assumptes Econòmics (CDGAE). És més, considera que aquestes mesures suposen un “control polític que no guarda relació amb els objectius d’estabilitat pressupostària”.

L’informe setmanal que havia de sortir aquesta setmana cap a Madrid ja no s’ha enviat, però la Generalitat es compromet a continuar col·laborant amb Hisenda amb els compromisos d’estabilitat econòmica i financera i remetent informes mensuals sobre aquesta matèria, com fan la resta de territoris de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia