Política

Zoido diu que no es planteja substituir els Mossos

El ministre de l’Interior es mostra “orgullós” de la Guàrdia Civil i la policia espanyola per haver “aguantat de manera exemplar insults i amenaces”

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat aquest dijous que no es planteja substituir els Mossos d’Esquadra per la policia espanyola o la Guàrdia Civil per suposada passivitat en les actuacions contra el referèndum de l’1 d’octubre. No obstant, espera que en els propers dies millori la coordinació entre cossos policials i cadascun d’ells “s’ocupi de les funcions i missions encarregades per l’autoritat judicial”. A més, ha elogiat el paper dels dos cossos policials estatals, dels quals s’ha mostrat “orgullós” per haver “aguantat de manera exemplar insults i amenaces” de ciutadans durant les concentracions d’aquest dimecres.

En declaracions als periodistes als passadissos del Congrés de Diputats, Zoido ha dit que els Mossos van complir els requeriments judicials, ja que si no hagués estat així hi hauria hagut “conseqüències jurídiques”. “No n’hi va haver, així que haig d’entendre que es deuen estar complint els requeriments que els fan”, ha opinat.

Malgrat això, ha recordat que d’ell en persona depenen les forces de seguretat i que ha vist moltes imatges, a banda de les publicades pels mitjans de comunicació, on la Guàrdia Civil i la policia espanyola van haver de suportar les increpacions de desenes de ciutadans. Per això, creu que “cal millorar la coordinació, espero que en els propers dies es pugui aconseguir millorar la coordinació, que cadascú s’ocupi de les funcions i missions encarregades per l’autoritat judicial”.

Ha afegit que la Guàrdia Civil i la policia espanyola, a més, van complir les ordres judicials i “mantenir l’estat de dret”. En els propers dies, ha dit, els dos cossos policials faran un “desplegament proporcionat, discret i raonable”, i ha fet una crida a la “sensatesa i la prudència”.

Per últim, ha insistit que el Govern català ha de “deposar aquesta actitud” i “no posar en un precipici als catalans”. “Fora de la llei no es va enlloc, i els dirigents de la Generalitat no tenen legitimitat”, ha assegurat. Sobre una possible reforma constitucional, ha dit que ell no hi pensa, i sobre el diàleg entre els dos governs, ha dit que ha de ser el català el que haurà de “reconèixer” que “s’han apartat de la llei, s’han saltat resolucions judicials, han trepitjat l’estat de dret, i ho han fet malament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona