Política

política

unionisme

ERC, PDeCAT i Podem acusen Casado de “miserable” per haver advertit que Puigdemont pot acabar com Companys

Critiquen les declaracions del PP i recorden que l’expresident va ser torturat i afusellat

Les declaracions del vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, han despertat les crítiques de partits com ERC i Podem. Casado ha advertit aquest dilluns que si president de la Generalitat, Carles Puigdemont, declara la independència de Catalunya pot acabar “com el que la va declarar fa 83 anys”, quan l’expresident de la Generalitat Lluís Companys va ser empresonat i, posteriorment, afusellat pel franquisme.

Les reaccions a les paraules de Casado han arribat via Twitter. El líder de Podem, Pablo Iglesias, recorda que Companys va ser torturat i afusellat i acusa Casado de ser “un ignorant o un provocador irresponsable”. El portaveu de la formació, Pablo Echenique, s’ha preguntat si les seves declaracions “a banda de ser fastigoses poden ser delicte”. Per part d’ERC, el portaveu al Congrés, Joan Tardà, pregunta a Casado si “li fa feliç recordar a un poble indefens com va acabar Companys”. I el portaveu adjunt dels republicans, Gabriel Rufián, s’ha limitat a citar-lo en una piulada amb el qualificatiu de “miserable”.

En una segona piulada, Rufián assegura que hi ha qui està en contra de l’autodeterminació de Catalunya “simplement perquè està traient les caretes que ells mai es van atrevir a treure”.

També ha reaccionat a les declaracions de Casado el diputat del PDeCAT, Sergi Miquel, que ha assegurat que comparar el final de Companys amb el de Puigdemont “implica també comprar el govern del PP amb el de Franco”. Miquel l’acusa de ser “un miserable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia