Política

Procés sobiranista

1-O

Turull: “Si apliquen el 155 és que no volen dialogar”

Assegura que el retard en la compareixença de Puigdemont es va deure a “trucades d’última hora” i al fet que la CUP no compartia alguns punts de la declaració

Demana a la CUP que no posin un límit de temps al diàleg

“Si apliquen el 155 és que no volen dialogar.” En sengles entrevistes aquest dimecres de Catalunya Ràdio i TV3, el portaveu del Govern català, Jordi Turull, ha afirmat que per part del Govern ha quedat clara la seva predisposició al diàleg, i ha augurat que “no caldrà esperar setmanes” per saber si aquesta voluntat és recíproca, segons ell.

El també conseller de Presidència no ha revelat si el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha parlat amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ni tampoc si hi va haver una trucada per part del president del Consell Europeu, Donald Tusk.

Així, ha assegurat que el retard en la compareixença de Puigdemont es va deure a “trucades d’última hora” i al fet que la CUP no compartia alguns elements de la declaració, encara que ha negat que hagi estat la formació anticapitalista qui forcés la signatura de la declaració.

Turull s’ha mostrat convençut que no perilla el suport parlamentari de la CUP a JxSí perquè “el sentit de transcendència s’imposa sempre”, però sí que els ha demanat confiança perquè, si el diàleg no prospera, la ciutadania mirarà al Govern.

En aquest sentit, ha demanat als anticapitalistes que no posin un límit de temps al diàleg, encara que ha matisat que “no és indefinit en el temps”.

Turull ha considerat que una eventual declaració d’independència s’haurà de sotmetre a votació al Parlament, encara que no s’ha posicionat sobre si la Cambra catalana ha de votar també la suspensió anunciada per Puigdemont perquè és una cosa que correspon als grups parlamentaris, segons ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia