Política

La dona vexada l’1-O es querella contra la policia

Acusa l’agent que duia el número 4U21 dels delictes de lesions i contra la integritat moral

L’agressió va passar a l’institut Pau Claris de Barcelona, on va ser llançada al terra i ferida a la mà

Marta Torrecillas, la dona coneguda a les xarxes socials per un dels vídeos més polèmics de les càrregues dels cossos de seguretat espanyols per evitar el referèndum de l’1 d’octubre, finalment va presentar ahir una querella contra l’agent de la Policía Nacional amb el número 4U21, a qui acusa dels delictes de lesions i contra la integritat moral per “haver-la vexat en haver-la agafat pels pits” i haver-li retorçat els dits.

Està previst que la querella sigui investigada pel magistrat del jutjat d’instrucció 7 de Barcelona, el qual ha dividit per centres de votació la investigació dels lesionats, que sumen una vuitantena.

L’agressió patida per Torrecillas va ser a l’institut Pau Claris de Barcelona, on cap a les deu del matí un escamot d’antiavalots de la policia espanyola va entrar violentament al centre per evitar la votació del referèndum. D’aquest punt de votació consten unes quinze persones ferides al jutjat.

En la querella, l’advocat de la dona, Xavier Monge, exposa que els agents van accedir al centre tot esbotzant la porta del pati amb un mall i una cisalla, que també van usar per accedir a l’interior de l’edifici. Allà van començar a treure les persones concentrades i assegudes al terra fent resistència pacífica, estirant-les pels cabells o per la roba. A dalt de les escales, Torrecillas assegura que va intentar apartar gent gran perquè no prenguessin mal per “l’agressivitat” que mostraven els agents.

En aquell moment, segons la querella, l’agent va agafar-la per la mà dreta i la va llançar al terra “amb la camisa i la faldilla arremangades”, i amb un altre agent “van agafar-li un dit fins a sentir que cruixia”. Després el querellat la va llançar escales avall, va caure a un replà, on novament “l’agent la va agafar pel canell esquerre i li va retorçar el dit índex, i va fer-ho amb tots els dits de la mà”. Per Monge, l’acció de l’agent “era amb clara voluntat de vexar-la, en agafar-la pels pits en una clara connotació d’agressió sexual i en posició de superioritat física”. Per tot això, demana que s’accepti la querella contra l’agent i que la policia espanyola l’identifiqui perquè se l’interrogui i se li demanin responsabilitats.

LA XIFRA

15
ferits a l’institut Pau Claris
hi ha ara per ara personats al jutjat d’instrucció 7 de Barcelona, que ha dividit les investigacions per centres de votació.

Detingut a Sant Joan de Vilatorrada

La Guàrdia Civil ha informat que ahir va detenir un home de 40 anys acusat de llançar una cadira des d’un centre de votació de Sant Joan de Vilatorrada a un dels agents del dispositiu de l’institut armat que anaven a intentar aturar la votació de l’1-O, ja que arran del fort impacte va quedar estès a terra. El vídeo d’aquesta agressió es va fer viral a les xarxes socials i, de fet, el Ministeri de l’Interior el va posar d’exemple d’una resistència activa contra les forces de seguretat, malgrat el miler de veïns ferits per les càrregues policials.

La detenció es va fer a Manresa, i amb ell ja són sis les persones detingudes per la Guàrdia Civil acusades d’haver agredit agents l’1 d’octubre durant la votació, suspesa pel Tribunal Constitucional, segons l’agència Efe. L’acció va passar a l’institut Quercus, quan els agents va trencar una porta de vidre i van accedir al vestíbul. Allà l’agent va rebre l’impacte de la cadira. Va haver de ser atès a l’hospital de Manresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona