Política

Setge al procés sobiranista

Conflictes oberts amb les banderes a Balaguer i a Lleida

El grup de Ciutadans a Balaguer ha denunciat l’Ajuntament davant la Guàrdia Civil i la subdelegació del govern espanyol a Lleida per incompliment de la llei de banderes i i per haver tret la bandera espanyola de la façana del consistori.

En un comunicat del partit, la coordinadora de Ciutadans, Cristina Daza, ha criticat que “des del 5 d’octubre la bandera espanyola no oneja a l’Ajuntament, quan la llei hi obliga, perquè, encara que no els agradi, la legislació vigent és l’espanyola”. Daza ha demanat que es respecti la llei i es governi per a tots els ciutadans i ha lamentat la “divisió social que ha creat el procés separatista”.

La denúncia de Daza arriba setmanes després que la portaveu municipal de Ciutadans en una altra localitat lleidatana, Alpicat, Cristina Latorre, demanés al govern municipal que reposés les banderes catalana, espanyola i local a l’ajuntament.

La bandera espanyola és també motiu de polèmica a l’ajuntament de Lleida. El PDeCAT ha anunciat que demanarà a l’equip de govern que expliqui perquè s’ha destinat un agent de la policia local a custodiar les banderes que onegen al terrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia