Política

Corrupció política

Confisquen 4,6 milions d’Ignacio González

L’expresident madrileny tenia a Colòmbia el patrimoni reunit per les activitats vinculades amb el canal d’Isabel II

L’Audiencia Nacional, juntament amb la justícia panamenya i la colombiana, ha confiscat a Colòmbia uns 4,6 milions d’euros en metàl·lic i diferents immobles a l’expresident de la comunitat de Madrid Ignacio González.

Es tracta del patrimoni que l’expresident havia reunit, segons la cadena Ser, per les seves presumptes activitats delictives relacionades amb el canal d’Isabel II, una empresa pública que va presidir, en el marc de l’operació Lezo, de la que és el principal acusat.

González va entrar de manera preventiva a la presó madrilenya de Soto del Real l’abril passat i va sortir-ne dimecres sense voler fer cap declaració a la porta, després d’haver-hi estat 201 dies i d’haver pagar 400.000 euros de fiança que li havia imposat l’Audiencia Nacional. Segons la cadena Ser, la confiscació del botí a Colòmbia ha estat clau per permetre que obtingués la llibertat condicional. A partir d’ara, haurà de comparèixer cada setmana al jutjat més proper a casa seva, té prohibit sortir de l’Estat espanyol i ha d’entregar el passaport.

Perplexitat

De tota manera, l’advocat de González, Esteban Mestre, va declarar ahir que estava “perplex” davant la informació i va negar que aquest destacat polític del PP tingui diners o béns immobles a l’estranger, després que fonts de la investigació asseguressin que les autoritats havien confiscat 4,6 milions d’euros a Colòmbia. Mestre va afirmar que González “no té cap testaferro, ni societats, ni comptes bancaris, ni béns immobles a l’estranger, ni personalment ni a través de titularitat fiduciària de tercers”.

A més, el lletrat va recomanar una “enorme cautela” davant d’aquest tipus de notícies que, segons ell, “emanen d’una causa que està en secret d’actuacions, per la qual cosa les parts no poden conèixer que s’ha actuat realment, ni garantir la fiabilitat d’allò que s’ha transmès ni corroborar-ne el contingut”. I hi va afegir: “El fet que no es reculli què acaba d’ordenar l’excarceració de González també en posa en dubte la rellevància.”

La defensa de l’expresident madrileny sosté que “crida l’atenció” que durant els dos anys d’investigació i “en els sis mesos que s’ha analitzat la ingent documentació obtinguda en les entrades i escorcolls de tots els domicilis de les persones investigades”, no hi hagi ni la “menor referència a aquests presumptes béns que eren a l’estranger”. Seguint el fil de l’argumentació, Mestre exposa que “sorprenentment” apareix ara la confiscació “i sense possibilitat que es pugui contrastar ni refutar”. Per tot això, l’advocat subratlla que González “continua defensant la seva absoluta innocència i està convençut que així es demostrarà un cop s’aixequi el secret d’actuacions”.

El vicesecretari general de comunicació del PP i diputat, Pablo Casado, va subratllar que a Espanya “no hi ha impunitat” i que “qui fa alguna cosa malament, ho acaba pagant”. Per la seva part, l’actual presidenta de la comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va dir que “si hi ha hagut dany al patrimoni de tots els madrilenys, que es restitueixi”, però que serà el jutge qui determini “com s’ha de fer la restitució”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia