Política

Setge al procés sobiranista

La policia denuncia el batlle de Reus per incitació a l’odi

Carles Pellicer i altres regidors van signar un manifest per demanar l’expulsió dels agents d’un hotel de la ciutat

Els grups municipals del PDeCAT, Esquerra, la CUP i Ara Reus de l’Ajuntament de Reus van fer pública ahir una denúncia presentada per la policia espanyola i admesa a tràmit pel jutjat d’instrucció número 2 de Reus en la qual se’ls acusa d’un presumpte delicte d’incitació a l’odi pel manifest en què van criticar la presència de policies a l’Hotel Gaudí de Reus, als quals van demanar que abandonessin el recinte.

En total, la policia espanyola ha denunciat catorze persones, entre les quals també figuren, a més dels polítics, membres dels Bombers i de la societat civil. A aquests se’ls acusa de presumpta coacció i malversació de fons. Estan citats a declarar el pròxim 23 de novembre, a dos quarts de deu del matí al jutjat reusenc l’alcalde, Carles Pellicer, i els regidors Montserrat Vilella, Noemí Llauradó, Jordi Cervera, Marta Llorens, Mariona Quadrada i Oriol Siurana. A més d’aquests, altres representats del teixit associatiu de Reus i de l’esquerra independentista hauran de comparèixer davant del jutge. A banda, el magistrat investiga la seva participació en manifestacions com la de l’aturada de país i concentracions davant la comissaria.

“Ens citen pel fet de defensar la convivència pacífica a Reus”, va afirmar Pellicer, que va defensar en tot moment “l’actitud pacífica i la defensa de la democràcia” per part del consistori. Així mateix, el batlle va deixar clar que “en cap moment” es va incitar a l’odi, sinó que van treballar “per tornar la calma a la ciutat”. “És sorprenent i delirant i algú ens vol posar en un lloc que no ens correspon”, va exclamar. A més, per Pellicer, l’atestat de la policia espanyola “no té cap fonament” i només serveix per “engreixar” les acusacions contra el sobiranisme.

L’alcalde del municipi va qualificar l’atestat de “despropòsit” i va afirmar que l’única responsabilitat de “trencar la convivència a Reus” es troba en les agressions de l’1 d’octubre i “l’arribada massiva d’agents a l’Hotel Gaudí”. L’alcalde va destacar que les manifestacions que hi ha hagut a Reus i al país “abans i després de la signatura del manifest s’han destacat pel seu to cívic i pacífic”.

La notícia va generar la reacció de l’independentisme reusenc, que un cop més va convocar una concentració a la plaça del Mercadal (a les portes del consistori) en suport dels denunciats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona