Política

Municipal

El PSC d’Olot retreu al PDeCAT que no hagi estat valent defensant el pacte

El portaveu socialista recorda que l’acord de govern se centrava només en qüestions locals

Afirma que continuaran treballant per la ciutat

“Olot és una ciutat de tracte i, quan encaixes la mà, l’acord s’ha de respectar”, va afirmar ahir el portaveu del PSC a l’Ajuntament, Josep Guix, poques hores després que l’alcalde, Josep Maria Corominas, anunciés el trencament del pacte de govern que el PDeCAT havien signat amb els socialistes al principi del mandat. Guix es va mostrar dolgut i va anunciar que tot plegat passarà factura a la ciutat.

El portaveu socialista va recordar que el pacte deixava clar que la política municipal es prioritzava a la ideologia de partit. “No entenem aquesta falta de paraula del PDeCAT, perquè durant aquests dos anys i mig a l’equip de govern hem treballat intensament per millorar la ciutat”, va remarcar. I hi va afegir que ells sempre han defensat el pacte de govern i han prioritzat els interessos de la ciutat.

Guix va afirmar que no hi havia raons internes de funcionament per trencar el pacte. “Sempre s’ha parlat d’un acord amb salut de ferro”, va indicar. En aquest sentit, Jaume Mir, un dels tres regidors socialistes a l’Ajuntament d’Olot, amb Guix i Mercè Traveria, va detallar que feia poques setmanes s’havien atribuït noves funcions a la seva regidoria.

Finalment, Josep Guix va recordar que havien condemnat la violència policial de l’1 d’octubre, els empresonaments dels líders de les entitats sobiranistes i de mig govern i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. A més, va remarcar que havien accedit al pacte de govern pel mandat de la militància, després d’insistir-hi molt el PDeCAT i que fallés l’intent de govern progressista amb ERC, la CUP i Olot en Comú.

LES FRASES

L’alcalde no havia d’haver sucumbit a les pressions internes i externes. El trencament del pacte passarà factura a la ciutat d’Olot
La pressió d’ERC i la CUP perquè es trenqués el pacte finalment ha fet forat
Josep Guix
Portaveu del psc a l’Ajuntament d’Olot

No ha estat cap sorpresa per a Olot en Comú

El portaveu d’Olot en Comú (OeC) a l’Ajuntament d’Olot, Xavier Garcia, ha dit que no l’ha sorprès que el PDeCAT hagi trencat el pacte de govern amb el PSC. “El tema nacional ha agafat protagonisme al local”, va dir. Garcia va recordar que els resultats de les darreres eleccions indicaven que els olotins volien un govern d’esquerres. En aquest sentit, va apostar per fer front comú amb ERC i la CUP per fer prosperar polítiques progressistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA