Política

municipal

crisi a l'Ajuntament

Collboni trasllada a Colau que no votarà a favor dels pressupostos municipals

Ada Colau i l’encara segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni, s’ha reunit avui per primera vegada després de la decisió de trencar el pacte

El socialista ha recriminat a l’alcaldessa que no hagi defensat el pacte de govern davant la consulta interna de BComú

L’encara segon tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha traslladat aquest dimarts a l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que el PSC no votarà a favor dels pressupostos municipals, un projecte elaborat per les dues formacions. Així ho han explicat a l’ACN fonts socialistes. Justament, aquest dimarts es produeix el primer tràmit dels comptes en una primera votació en el marc de la comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament. Collboni s’ha reunit aquest matí amb Colau després que els inscrits de BComú hagin votat en consulta interna a favor del trencament de l’acord de govern. El socialista ha aprofitat per recriminar-li que no hagi defensat el pacte, un retret que ja li ha fet públicament. Les mateixes fonts han apuntat que la trobada ha estat correcta però tensa.

Precisament, la CUP ha demanat al govern municipal la retirada dels pressupostos, tenint en compte que es tracta d’un projecte elaborat per BComú i pel PSC, un pacte que es trencarà materialment en les properes hores o dies.

De fet, els quatre regidors socialistes de l’Ajuntament de Barcelona deixaran de formar part del govern municipal a partir de dijous que ve, ja que l’alcaldessa Ada Colau signarà els decrets de cessament entre avui i demà, segons fonts municipals.

Els regidors socialistes continuaran avui i demà als seus despatxos i sent regidors de govern perquè puguin acabar algunes tasques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia