Política

Santamaría: “Hi poden anar perquè tenen DNI espanyol”

La vicepresidenta ironitza sobre el fet que els ciutadans visitin Puigdemont

Creu que l’N-VA n’infla l’assistència

A la segona pregunta de la compareixença posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, es va recordar a si mateixa la “neutralitat obligada” de la seva funció a l’hora de no poder opinar de la campanya electoral del 21-D, però abans es va concedir una llicència per opinar de la manifestació de 45.000 catalans a Brussel·les. Segons Sáenz de Santamaría, si milers de catalans van poder anar a alçar la veu ahir al cor de les institucions europees és gràcies al fet de “tenir DNI espanyol”.

D’acord amb la versió del govern espanyol, el fet de tenir un document d’identitat espanyol a la butxaca i pertànyer a la UE “els ha permès anar allà i manifestar-se”, tot lligant a l’espanyolitat el dret de manifestació dels catalans a Bèlgica. “Estan exercint un dret europeu derivat del fet que Espanya forma part de la UE, la UE que precisament estan criticant i alguns assumint sortir d’ella, els impulsors del vell procés, que han criticat el que suposa la UE”, va argumentar.

Anar a veure el candidat

Sense voler valorar en públic l’èxit de la convocatòria catalana a 1.300 quilòmetres de distància, la vicepresidenta sí que va ironitzar sobre la inversió dels rols en la campanya del 21-D: “Que en lloc de ser el candidat el que visita els ciutadans per demanar el vot sigui al revés i siguin alguns ciutadans els que han hagut d’anar a visitar-lo a ell no deixa de ser molt significatiu en unes eleccions...”. Si el dia abans es va atrevir a proclamar que “el procés està kaput” en una conversa sense micròfons en la celebració dels 39 anys de la Constitució al Congrés, però, ahir va refusar dir-ho en públic.

Mentre Santamaría reprotxa als manifestants que “tirin pedres sobre el sostre europeu quan no se’ls secunda”, fonts de La Moncloa menystenien l’assistència massiva a la marxa adduint que hi havia independentistes flamencs i valons, com ara els de l’N-VA, que eren visibles amb banderes del gall vermell i el lleó negre.

LA FRASE

Tenir DNI espanyol i pertànyer a la Unió Europea és el que els ha permès anar a allà i manifestar-se
Soraya S. de Santamaría
vicepresidenta espanyola


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio