Política

l'art de la franja

aplicació del 155

Puigdemont diu que Sixena indica que el PSC “abaixarà el cap” i “posarà la catifa vermella” a Rajoy “en molts àmbits”

El president assegura que el 21-D la tria és “entre una província sotmesa i resignada o una nació ambiciosa”

Carles Puigdemont ha acusat aquest dilluns el PSC “d’abaixar el cap” i “posar la catifa vermella” a l’Estat espanyol per endur-se les obres de Sixena del Museu de Lleida, i ha dit que ho farà “en molts altres àmbits”. “Tots els que van aprovar el 155 suposo que estan contents”, ha dit Puigdemont, que ha advertit que “en poques setmanes” la intervenció de la Generalitat ja ha provocat “una destrossa”. “Ara ho hem vist amb Sixena, però ho veurem moltes vegades en molts altres àmbits”, ha assegurat.

Segons el candidat de Junts per Catalunya, “quan hi hagi un conflicte entre els interessos de l’Estat, o d’una part de l’Estat, i els de Catalunya, els candidats del règim del 155 abaixaran el cap, posaran la catifa vermella i miraran que passi desapercebut, i avergonyits, obriran les portes perquè s’enduguin les peces o els interessos dels catalans”.

Puigdemont ha assegurat que el 155 “vol dir que t’espoliïn el patrimoni” que es “contragui la llei del patrimoni de Catalunya” i fins i tot “sentències del Tribunal Constitucional” sobre la qüestió, i que es faci “abaixant el cap i posant tota mena de facilitats”. El cap de llista de JXCAT ha advertit que amb el 155 “els que de veritat prenen les decisions” són “a Madrid” i ho fan d’acord “amb els interessos de Madrid”.

“Que els ho permetem depèn de nosaltres, dels nostres vots”, ha dit Puigdemont. “Ja sabem què proposa el senyor Iceta, el mateix que el senyor Ros: la rendició, la submissió, callar, facilitar que quan al senyor Rajoy li convingui se li posin les coses fàcils”, ha afegit. Segons Puigdemont, Junts per Catalunya “és el contrari”, perquè el seu objectiu, ha dit és “gestionar Catalunya com una nació, com un estat modern d’Europa”. “La tria és entre aquesta província sotmesa, la província resignada, o la nació ambiciosa”, ha afegit.

Puigdemont ha fet aquestes declaracions durant una visita a l’empresa Vyncke, al municipi flamenc de Kortrijk, que es dedica a les energies renovables i la biomassa. El president i candidat de JXCAT ha recordat que la primera llei aprovada del seu govern va ser precisament la de la lluita contra el canvi climàtic i que ha estat aquesta, també, la primera que ha estat “suspesa” des de l’aplicació del 155. Segons Puigdemont, aquesta és “la diferència entre un govern gestionat pels interessos dels catalans”, amb “ambició de futur” o un en base al 155. Pel candidat de JXCAT, “el règim del 155 és de retrocés”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia