Política

parlament

Arrimadas diu que la “dimissió” de Forcadell simbolitza el “campi qui pugui” dels independentistes

La líder de Cs diu que els sobiranistes han penjat el cartell d’”es busca” per trobar algú que vulgui presidir el Parlament

La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha afirmat que la “dimissió” de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, simbolitza el “campi qui pugui” de dirigents independentistes. En una roda de premsa als faristols de la cambra aquest dijous al migdia, Arrimadas ha valorat la decisió de Forcadell de no tornar-se a postular per a repetir el càrrec de presidenta del Parlament en la dotzena legislatura, i ha recordat l’”onada” de polítics sobiranistes que també han “dimitit”: Artur Mas, Carles Mundó, Lluís Corominas, Neus Lloveras i Anna Simó, tal i com ha mencionat. Així mateix, la cap de files de Cs ha dit que els independentistes han penjat el cartell d’”es busca” per torbar algú que vulgui presidir el Parlament.

Arrimadas ha demanat als líders independentistes que siguin “valents” i reconeguin que el procés no va enlloc i que ha “fracassat”. A més, la candidata a la presidència de la Generalitat ha opinat que els sobiranistes no són capaços de trobar “ningú” que vulgui presidir el Parlament i complir els objectius de “saltar-se les lleis”. En aquest sentit, Arrimadas ha recordat que el candidat de Cs a presidir la cambra, José María Espejo-Saavedra, respectarà tots els catalans.

Informe dels lletrats

D’altra banda, i pel que fa a la hipotètica investidura telemàtica o delegada del candidat de JxCat, Carles Puigdemont, Arrimadas ha subratllat que Cs demanarà tots els informes “necessaris” als lletrats, tot i que ha insistit que, de moment, el seu grup no ha fet cap petició als serveis jurídics de la cambra.

La presidenta del partit taronja ha constatat que, des d’un punt de vista polític i de “sentit comú”, és evident que no es pot presidir la Generalitat des de Brussel·les. Així, Arrimadas ha conclòs que els consta que els lletrats ja estan tramitant un informe al respecte però que, si és necessari, Cs el demanarà expressament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia