Política

Eleccions 21-D

Iceta: “No participarem en un debat d’investidura d’una persona que no hi és”

El líder del PSC, Miquel Iceta, ho ha volgut deixar ja clar: “No participarem en un debat d’investidura d’una persona que no hi és”. I és que, segons ha argumentat durant una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, als socialistes catalans els hi sembla “una obvietat” que qui demana la presidència de la Generalitat “es planta davant la cambra, presenta el programa i debat amb els grups. Si no és així, ho podríem fer tots des de casa, no?”. “Si Carles Puigdemont vol rebre un encàrrec del Parlament, ha de presentar un programa. El problema no és només el discurs d’investidura. I el debat?”, ha plantejat.

Així, Iceta ha avançat quina serà la posició del PSC mentre sol·licita un informe dels lletrats de la cambra per saber-ne el posicionament sobre la “teleinvestidura”, un eventual bloqueig de la sessió constitutiva, i el vot delegat en els casos dels diputats electes a Brussel·les i dels que són ara en presó preventiva. “Ens ha semblat que, havent-hi la polèmica, ha d’haver-hi una opinió autoritzada sobre el tema perquè tothom pugui prendre les decisions que considerin convenient”, ha explicat.

Al seu entendre, “necessitem un president de la Generalitat que es presenti a la cambra i governi des de Barcelona. Hem de tornar a un principi de realitat, a una normalitat institucional”. En aquest context, el líder socialista ha insistit que porta dos anys advertint del que podia passar, “tot això estava cantant que passaria, i em sap molt greu”.

Malgrat tot, Iceta creu que Carles Puigdemont no es presentarà a la investidura i es treballarà en l’anomenat “govern tècnic”.

Finalment, ha subratllat que convocar un referèndum il·legal “és un error monumental”. “No penso que sigui violència però jo no sóc jutge. L’intèrpret de les lleis és un jutge”, ha afirmat.

I ha conclòs: “És obvi que hi pot tornar a haver una intervenció de l’estat. El que no volem és tenir un govern que se salti la llei”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia