Política

Eleccions 21-D

Cs demanarà avui un informe dels lletrats sobre la investidura a distància de Puigdemont

El partit d’Arrimadas sosté que és “evident” que la Generalitat no es pot presidir des de Brussel·les

Ciutadans (Cs) demanarà aquest divendres un informe dels lletrats del Parlament sobre la hipotètica investidura a distància del candidat de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont. Així ho han confirmat fonts del partit que lidera Inés Arrimadas, que sostenen que és “evident” i “de sentit comú” que la Generalitat no es pot presidir des de Brussel·les. Així, Cs se suma al PSC, que aquest dijous ja va anunciar que amb tota probabilitat també demanaria un informe dels lletrats de la cambra per saber el seu posicionament sobre la “teleinvestidura”, un eventual bloqueig de la sessió constitutiva, i el vot delegat en els casos dels diputats electes a Brussel·les i dels que es troben en presó preventiva.

Un cop Cs i PSC demanin, respectivament, els informes dels lletrats, l’encara presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la Diputació Permanent de la cambra hauran de decidir abans de la sessió constitutiva del 17 de gener si accepten o no la petició dels dos grups i, per tant, sol·liciten l’informe dels serveis jurídics parlamentaris. Al seu torn, Arrimadas ja va subratllat aquest dijous des dels faristols de la cambra que Cs demanaria tots els informes “necessaris” als lletrats, tot i que no va confirmar que en demanarien un.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia