Política

Eleccions 21-D

Tardà afirma que “intentarem que Puigdemont sigui president, però ningú és imprescindible”

En una entrevista a TV3, Joan Tardà ha considerat que Puigdemont “és i serà el president legítim de Catalunya i Junqueras el vicepresident”

El portaveu d’Esquerra al Congrés espanyol, Joan Tardà, ha dit avui que des d’ERC intentaran per tots els mitjans formar un nou Govern presidit per Carles Puigdemont en el qual Oriol Junqueras sigui vicepresident, però ha advertit que al camí cap a la República “tothom és necessari, però ningú és imprescindible”.

En una entrevista a TV3, Joan Tardà ha considerat que Puigdemont “és i serà el president legítim de Catalunya i Junqueras el vicepresident legítim d’un govern que va ser elegit democràticament”, per això des d’ERC faran mans i mànigues perquè tornin a ser elegits en els seus càrrecs després de la constitució del nou Parlament, “el que no vol dir que ho puguem aconseguir”.

Tardà ha subratllat que per a ERC “el prioritari ara és que hi hagi un Govern independentista que traslladi la voluntat popular expressada el 21-D” i ha considerat que “mai havíem arribat tan lluny, mai havíem estat tants els independentistes, hem arribat al peu de la muntanya i ens falta assolir el cim”, objectiu per al que “ens fan falta noves persones que prenguin el relleu”.

“El que ens urgeix ara -ha insistit Tardà- és constituir el Parlament i tenir un govern de progrés que recuperi les institucions de l’autogovern i polítiques socials progressistes i començar a pujar la muntanya per arribar al cim de la independència”.

Ha recordat que ara la Generalitat “està en mans de Rajoy i estan intentant desmuntar tot el que poden abans que es formi el nou Govern” independentista, al capdavant del qual “m’és igual qui estigui”, però que, ha estimat, “ha de recuperar les institucions i fer polítiques de progrés per construir la República”.

Per a Tardà, l’eventualitat de no poder formar un Govern independentista amb Junts per Catalunya “seria jugar a la ruleta russa, seria un suïcidi polític, ens haurien de ficar a la presó”, doncs donaria “una segona oportunitat per fer-nos mal i derrotar-nos a les urnes” als partits no independentistes, i “la ciutadania no ens ho perdonaria”.

Respecte a la possibilitat que l’exsocialista Ernest Maragall, escollit diputat en les llistes d’ERC, sigui candidat a presidir el nou Parlament, ha estimat, a títol personal, que li sembla “una persona adequada, magnífica” per assumir el càrrec.

“Més enllà de la seva intel·ligència, preparació i capacitat de diàleg, justament perquè prové del catalanisme socialista o del socialisme catalanista visualitza aquesta actitud transversal de l’independentisme d’anar sumant forces i construir la independència”, i a més “té tota la confiança d’ERC”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia