Política

Mor Vila-Abadal, ex-mà dreta de l’abat Escarré

Ramon Vila-Abadal, el que havia estat la mà dreta de l’abat Escarré, va morir dijous als 93 anys. Nascut a Barcelona l’any 1924, va passar una llarga etapa com a monjo de Montserrat, des de 1941 fins a 1971, quan va abandonar la congregació. Vila-Abadal, que era un convençut independentista, va ocupar càrrecs decisius en els moments més durs de l’enfrontament de la comunitat benedictina amb la dictadura.

El documental de l’1-O es veurà al Parlament Europeu

epa

El documental sobre els fets del referèndum de l’1 d’octubre que va emetre TV3 també es visionarà al Parlament Europeu, a Brussel·les. Així ho ha explicat l’eurodiputat Josep Maria Terricabras en un vídeo que ha compartit al seu compte de Twitter. La projecció, que es veurà en versió original amb subtítols en anglès, es farà l’1 de febrer, quan la cambra europea té previst fer una jornada sobre Catalunya.

Dastis qualifica de “fantasia” voler governar a distància

epa

El ministre espanyol d’Exteriors, Alfonso Dastis, qualifica de “fantasia” el fet que el president i cap de llista de JxCat, Carles Puigdemont, pensi que pot governar a distància i adverteix que, si torna a l’Estat, ingressarà a la presó. “És una fantasia creure que es pot governar, encara que només sigui una regió, a distància”, va afirmar Dastis en una entrevista publicada ahir al diari alemany Die Welt. El titular d’Exteriors argumenta també que l’article 155 quedarà desactivat quan es formi un govern a Catalunya i que l’executiu espanyol estarà disposat a col·laborar-hi, encara que sigui separatista, si aquest s’até a la llei. De la seva banda, l’advocat de Puigdemont, Jaume Alonso Cuevillas, va recordar ahir al ministre a través d’un tuit que el president “no és un fugitiu de la justícia”, sinó que se’n va anar “amb plena llibertat de moviment” i continua “legalment a Bèlgica”.

Cs amenaça amb el TC si s’investeix Puigdemont

epa

El portaveu adjunt de Ciutadans (Cs), Fernando de Páramo, no va descartar ahir que el seu partit presentés un recurs al Tribunal Constitucional si s’acaba investint Carles Puigdemont a distància. De Páramo va dir que s’estudiarà “impugnar de manera legal tot allò que suposi infringir les lleis” i li sembla una “presa de pèl” que Puigdemont pretengui ser president de la Generalitat “des de Brussel·les per Skype o Whatsapp”.

Una de les càrregues

policials de l’1-O


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia