Política

judicialització del procés

No troben cabals públics en 1,5 milions d’Òmnium i l’ANC

La Guàrdia Civil afirma que se’ls van gastar en autocars i mitjans per a les mobilitzacions

Volen citar les empreses

La criminalització de la mobilització ciutadana i pacífica continua. El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que dirigeix la causa contra els independentistes, té sobre la taula un nou informe de la Guàrdia Civil, que calcula en 1,5 milions d’euros la despesa feta per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural per les mobilitzacions i campanyes a favor del referèndum de l’1-O. El més cridaner és que la policia judicial no indica la procedència d’aquests diners perquè en cap cas provenen de cabals públics, un fet necessari perquè se’ls pugui imputat un delicte de malversació. Amb tot, demanen al jutge poder interrogar els responsables de les empreses que van donar-los serveis.

L’informe, de 52 planes, va ser realitzat per la unitat central operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, a instàncies de la magistrada de l’Audiencia Nacional, i ara s’ha traspassat a l’instructor del Suprem. Els agents detallen que van demanar als bancs totes les transferències de les dues entitats sobiranistes des del 7 de setembre passat, moment en què el Tribunal Constitucional va suspendre el referèndum, fins a l’11 d’octubre. En aquest “informe financer” estableixen nou categories de despeses, com ara empreses d’autocars, informàtica o impremta. La més elevada és de l’ANC en la contractació d’autobusos a companyies de Lleida, Salt, Osona, que puja a 353.808 euros. Els agents asseguren que aquestes autobusos es van usar per a la crida del 20 de setembre en la concentració del Departament d’Economia, per obstaculitzar els escorcolls judicials, com s’imputen a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. No obstant això, després afirmen que s’hauria de parlar amb els titulars dels transports per si eren “contractes d’altres dates”. Correus, fins i tot, es va beneficiar d’un encàrrec de 14.750 euros. A més, inclouen actes per tot el territori a favor del referèndum, en els quals, la Guàrdia Civil acusa l’ANC i Òmnium “de fomentar un sentiment de rebuig vers les institucions espanyoles”.

Més interrogatoris

Precisament, Òmnium Cultural va denunciar ahir, nous interrogatoris de la Guàrdia Civil a membres de l’entitat, en relació amb l’acte del 29 de setembre a l’avinguda Maria Cristina de Montjuïc. En concret, el vocal de la junta nacional d’Òmnium Ignasi Termes va anar a la comissaria de Travessera de Gràcia per haver participat en l’organització de l’esdeveniment. Òmnium reitera que “assumeix les despeses dels actes on participa” i que “no rep cap subvenció pública de la Generalitat”. Les despeses es cobreixen “amb fons que provenen de les quotes dels socis”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Manos Limpias admet que la seva denúncia es basa només en informacions periodístiques

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona