Política

La Guàrdia Civil diu que Roures “podria” formar part del comitè executiu del procés

Els investigadors han remès un informe al jutjat en què inclouen tres trucades que “corroboren” que la Generalitat va comptar amb el suport de Mediapro

La Guàrdia Civil diu que el president de Mediapro, Jaume Roures, “podria” formar part del comitè executiu format per dirigir el procés independentista català en la seva condició de professional expert en els mitjans de comunicació.

Els investigadors de la Guàrdia Civil han remès un informe al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena en què inclouen tres trucades que “corroboren” que la Generalitat va comptar amb el suport de mitjans de comunicació privats “i en especial de l’empresari Jaume Roures Llop” per mobilitzar la societat catalana.

La Guàrdia Civil recorda que Roures va habilitar un centre de premsa per al referèndum de l’1-O i que Mediapro va produir el vídeo difós per TV3 “en què es van narrar els esdeveniments relacionats amb el referèndum, es van enaltir les persones que van ser capaços de fer-lo efectiu i es van difondre els missatges que interessaven a la causa independentista”.

Apunta que els màxims responsables del procés independentista són conscients que els mitjans juguen un paper clau en les seves accions de comunicació i que comptar amb el suport d’un proveïdor de serveis com Mediapro permetria difondre el missatge a un públic molt més gran.

I per això considera que “podria integrar-se al comitè executiu” del procés sobiranista del qual va deixar constància Salvador Jové, la mà dreta d’Oriol Junqueras, en el document Enfocats, considerat el full de ruta cap a la independència.

La Guàrdia Civil analitza a l’informe tres trucades en les quals participa Jové i en què es fan al·lusions directes o indirectes a Roures, encara que en una se l’identifica com “el senyor” i en una altra com l’”avi”.

En la tercera, del 7 d’agost de l’any passat, Oriol Soler -considerat com un dels ideòlegs del procés- diu a Jové que les pròximes hores havia de reunir-se amb Jordi Cuixart i Jordi Sànchez (líders de moviments socials independentistes, tots dos empresonats) i també que parlar amb Roures.

La Guàrdia Civil considera “molt significatiu” que Soler fos el connector del Govern amb Cuixart i Sànchez i també creu “rellevant” la presència de Roures



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia