Política

política

model d'escola

Torrent defensa el model de l’escola catalana, que dissabte està cridada a manifestar-se

El president del Parlament anima la comunitat educativa a ser crítica amb les institucions per millorar encara més el sistema

El president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat aquest dimarts el model d’escola catalana per l’èxit que suposa pels coneixements, cohesió social, integració i convivència que aporta al país. En la clausura de la jornada “Del currículum competencial a la transformació educativa”, Torrent ha reivindicat el “consens social’’ a partir del qual està bastit aquest model d’èxit i ha agraït als docents la seva defensa .Tot i això, també els ha demanat que siguin “crítics’’ amb les institucions, governs i parlamentaris, perquè “el que ens hi juguem no és només una posició partidista, sinó els pilars fonamentals on construirem el país del futur’’. Per Torrent, el sector de l’educació té ’’reptes majúsculs’’ com ara la revolució tecnològica, que cal afrontar.

Per Torrent, cal que la mateixa comunitat educativa “apreti’’ als legisladors per posar de manifest les necessitats del sector per poder-les resoldre a través de les decisions polítiques. Torrent ha defensat que per construir una ’’societat millor’’ cal fer-ho en base als consensos. “Els catalans i catalanes del futur’’, ha conclòs Torrent, ’’es mereixen que els catalans i catalanes d’avui prenguem les millors decisions’’.

Torrent ha fet aquestes declaracions en la cloenda d’una jornada sobre xarxes en educació, i ha recordat la importància de la revolució tecnològica en el sector de l’ensenyament. L’ha precedit el secretari general d’Ensenyament, Lluís Baulenas, que ha assenyalat la LEC com a eina clau per “blindar’’ el sistema educatiu català de possibles atacs. Per Baulenas la “transformació’’ és el “màxim repte’’ de la comunitat educativa i una “responsabilitat’’ compartida entre els diferents agents amb l’objectiu final de fer “alumnes competents’’.

D’aquí a quatre dies, dissabte dia 17, s’ha convocat a Barcelona una manifestació en favor de l’ensenyament a Catalunya, sota el lema “L’escola no té por”. La cita és a les 17 hores, a la confluència de Passeig de Gràcia amb Ronda Sant Pere. En la convocatòria, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, amb la resta d’entitats adherides, denuncien “l’atac de l’Estat al poble català”, i que va “més enllà de l’independentisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona