Política

L’ATC fa aflorar 197 milions de frau el 2017

En tres anys la xifra ja puja a 557 milions

El 155 ha afectat poc l’ens

El pla de prevenció del frau de l’Agència Tributària de Catalunya va fer aflorar 196,84 milions d’euros el 2017, un 15% més que els 170 de l’any anterior. El secretari d’Hisenda, Albert Castellanos, atribuïa ahir l’augment a la major activitat econòmica, però també al desplegament de l’ATC l’any passat, quan va créixer dels 400 als 700 treballadors, va obrir 15 oficines pròpies i 13 més de compartides al territori i va assumir la recaptació executiva i la tasca de les oficines liquidadores de la propietat, de les quals va absorbir vora el 80% dels treballadors. En aquest sentit, Castellanos valorava ahir que el 155 gairebé no ha tocat l’expansió viscuda per l’ATC, tret del pla per unificar el pagament dels tributs estatals dels ens públics catalans, que el Consell de Ministres va eliminar al desembre.

Des que l’actual pla quadriennal es va començar a aplicar, el 2015, ja s’han descobert 557 milions de frau que han anar a parar així a les arques de la Generalitat, una xifra que supera per exemple el que va créixer el pressupost en salut o educació el 2017, o el pressupost sencer d’Agricultura d’un any. Els tributs en què es va concentrar l’esforç van ser successions i donacions, i transmissions patrimonials i actes jurídics documentats (un 69% entre tots dos), seguit de patrimoni. Entre les prioritats per al 2018 destaca la creació d’un consell fiscal, sobre la base del desplegament del codi tributari aprovat pel Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia