Política

Eleccions 21-D

El Parlament demana al TC deixar sense efecte les mesures cautelars sobre la investidura de Puigdemont

El Parlament ha demanat al Tribunal Constitucional (TC) que deixi sense efectes les mesures cautelars dictades per a la investidura de Carles Puigdemont fins que decideixi si admet a tràmit o no el recurs del govern espanyol contra la seva candidatura.

En les al·legacions presentades pels lletrats de la cambra catalana, es consideren les mesures “tan insòlites com estranyes” i alerten que d’elles s’ha derivat una “vulneració del dret fonamental de participació política i d’accés a càrrecs públics”.

Recorda que és “la primera vegada en la història del TC” que sense admetre a tràmit la demanda del govern espanyol es dicten mesures cautelars no sol·licitades pel recurrent, “no previstes a la Constitució, ni a la LOTC ni en la resta de lleis processals a la que és remet”.

Estableix que es podria donar la “paradoxa” que sense haver acceptar el recurs de l’executiu espanyol contra la candidatura de Puigdemont s’hauran aconseguit els mateixos afectes que amb la impugnació i en demana la retirada.

Les al·legacions arriben després que el TC obrís un tràmit sobre la possible pèrdua d’objecte de la impugnació de la investidura de Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia