Política

Perpinyà s’omplirà de llaços grocs per Sant Jordi

el Comitè de Solidaritat Catalana de la Catalunya Nord organitza una campanya “per la llibertat i la democràcia a la Catalunya sud”

Per celebrar Sant Jordi i per a recordar que els Jordis són a la presó des de fa sis mesos, el Comitè de Solidaritat Catalana de la Catalunya Nord organitza una campanya per enllaçar de groc la capital de les comarques catalanes sota administració francesa i totes les poblacions nord-catalanes on es celebra Sant Jordi. La campanya es fa “per la llibertat i la democràcia a la Catalunya sud.”

A Perpinyà mai se celebra Sant Jordi el dia que toca, el 23 d’abril, si s’escau en dia feiner. Les parades de llibres i els actes organitzats per l’ajuntament es fan el dissabte anterior o posterior al dia 23, segons els anys. Enguany seran aquest dissabte 21.

A partir de dos quarts de deu del matí el Comitè de Solidaritat Catalana convoca a la plaça Aragó de la capital nord-catalana, on repartiran llaços grocs per a denunciar “les derives repressives de l’estat espanyol i el silenci còmplice d’alguns dels estats de la Unió Europea.”

Aquest comitè agrupa gent diversa, de l’independentisme fins a l’esquerra francesa, i afirma en un comunicat que “els empresonats, els exiliats, els represaliats de l’estat espanyol són persones que han actuat de manera pacífica i democràtica, han actuat per a fer realitat el desig d’un poble, desig expressat a les urnes.”

Divendres passat el batlle de Perpinyà, Jean Marc Pujol, va fer retirar els llaços grocs que durant la nit havien col·locat membres del Comitè de Solidaritat Catalana. L’Ajuntament també va anunciar que es posposava el quart concurs de sardanes que s’havia de celebrar diumenge “a causa dels esdeveniments que passen a la Catalunya sud”.

Per la seva banda, el Consell Departamental (principal institució oficial de la Catalunya Nord) havia demanat a tots els càrrecs electes de la Catalunya Nord, a través de la veu de la seva presidenta, la socialista Hermeline Malherbe, que es mobilitzin per “defensar la democràcia al sud de Catalunya.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona