Política

Macron diu que cal respectar les Constitucions amb la vista posada en Catalunya i Còrsega

El president francès diu davant de l’Eurocambra que el reconeixement de la diversitat s’ha de fer “en un marc democràtic” i defensa que això passa per les constitucions, “agradi o no”

El president de França, Emmanuel Macron, ha assegurat aquest dimarts en una clara al·lusió a Catalunya i Còrsega que cal “respectar les constitucions”. Preguntat per l’eurodiputat del PSOE Ramón Jáuregui sobre “les regions que volen ser nous estats”, Macron ha admès que és “sensible a totes les expressions culturals” i ha afirmat que Europa “sempre” les ha reconegut. Amb tot, ha defensat també el “marc constitucional” en el qual es manifesten. La sobirania, ha dit el líder europeu, “s’expressa a nivell estatal”. “Acompanyament de les especificitats, de la riquesa de la nostra diversitat? Sí, però en un marc democràtic, i això suposa que respectem les constitucions que els pobles han escollit, agradi o no”, ha afegit. Macron ha avisat també que “les constitucions no es trossegen i la sobirania no es retalla excepte si el poble decideix fer-ho”. Durant el torn per les intervencions dels parlamentaris, Jáuregui ha demanat al president francès quina era la seva opinió respecte a les regions “a propòsit del brot de sobiranisme nacionalista que hi ha a tot Europa”.

El president francès és el quart líder europeu que participa en els debats sobre el futur d’Europa en un ple a Estrasburg amb tots els eurodiputats i el president de la Comissió, Jean-Claude Juncker. A més de Macron, ja han acudit a debats previs el primer ministre d’Irlanda, Leo Varadkar, el de Croàcia, Andrej Plenkovic i el de Portugal, António Costa. El pròxim líder europeu que acudirà a l’Eurocambra serà el primer ministre belga, Charles Michel, que ho farà en la sessió plenària programada el mes de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona