Política

El PSC assegura que Chacón votarà a favor del dret a decidir

Francesc Vallès afirma que avui es produirà un “fet històric” i que els diputats catalans votaran de “forma unànime”

El coordinador dels socialistes catalans a Madrid defensa que la formació actuarà de forma “coherent”

El coordinador dels diputats i senadors del PSC a Madrid, Francesc Vallès, ha assegurat aquest dimarts que la diputada del PSC Carme Chacón votarà a favor a la resolució del debat de política general que han presentat CiU i ICV a favor de promoure una consulta i sobre el dret a decidir.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Vallès ha explicat que “les posicions estan clares” i que els diputats catalans votaran de “forma unànime”. També ha comentat que aquest matí es reunirà amb els seus companys catalans per analitzar la situació i transmetrà el sentit del seu vot. En aquest sentit, ha deixat clar que l'exministra de Defensa forma part del PSC i ha afirmat que votarà igual que els altres diputats socialistes catalans.

Vallès ha destacat que la decisió de votar a favor del dret de decidir formarà part “d'un moment històric en què el PSC actuarà de forma coherent amb allò que ha vingut a defensar”. Així, les “discrepàncies” amb el PSOE en relació a aquesta qüestió, que ja eren públiques, quedaran plasmades en una resolució parlamentària.

El socialista no ha volgut entrar a valorar si hi haurà represàlies per part del PSOE pel fet de trencar la disciplina de vot del grup però ha defensat que els diputats del PSC no prendran decisions en funció d'això. En tot cas, ha subratllat que els “canals de comunicació entre PSC i PSOE estan oberts”.

En declaracions a RAC1, Vallès ha apuntat que si CiU hagués presentat la mateixa resolució a Parlament de Catalunya, els socialistes catalans també hi haurien votat a favor. “Avui aniríem A Madrid amb una majoria més sòlida”, ha assegurat. “Reclamo a CiU que, més enllà d'estar pendent de la votació del PSC, que és històrica, ha de convèncer el PP perquè aprovi aquesta resolució. Sinó morirà aquesta tarda”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.