Política

El PSC avança que “alguna diputada” trencarà la disciplina de vot en la resolució sobre el 9-N

Lucena explica que el grup no votarà unànimement el 'no' que ordena la direcció per la “coherència amb anteriors votacions

El PPC reclama a la Mesa del Parlament que retiri la resolució sobre el 9 de novembre pactada per CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP

El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha avançat que en les votacions del Debat de Política General, els socialistes no actuaran unànimement en totes les resolucions. Lucena ha explicat que “alguna diputada” trencarà la disciplina del PSC i farà “una votació diferenciada” al ‘no' dels socialistes en la proposta de resolució conjunta de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP sobre el 9-N. El portaveu no ha dit qui trencarà la disciplina ni quin serà el sentit del vot, però Marina Geli, Núria Ventura i Rocío Martínez-Sampere havien mostrat les seves diferències amb el ‘no' del PSC i podrien abstenir-se en aquesta proposta “en coherència amb anteriors votacions” protagonitzades per les tres diputades.

Per altre banda, el PPC ha presentat un recurs a la Mesa del Parlament perquè retiri del Debat de Política General la proposta de resolució sobre el 9-N signada per CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. Els populars al·leguen que la proposta pretén revalidar la idea de la sobirania del poble de Catalunya, fet expressament negat pel Tribunal Constitucional quan va invalidar la declaració de sobirania feta pel Parlament. A més, els populars asseguren que la proposta insta el president de la Generalitat i el Parlament a desobeir la sentència del TC. La Mesa del Parlament debatrà aquesta petició i prendrà una decisió abans de les votacions del debat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia