Política

Cristians de base demanen el vot per la independència

La sectorial de catòlics de l'ANC explica que la doctrina social de l'Església avala l'autodeterminació dels pobles

Els fidels que aquest diumenge vagin a missa es trobaran a la seva parròquia el butlletí amb el qual Cristians per la Independència, sectorial de l'ANC, vol explicar a tots els catòlics els beneficis d'una Catalunya independent.

En el butlletí, que es va començar a repartir dijous, s'explica que la doctrina social de l'Església sempre ha estat a favor del dret a l'autodeterminació dels pobles. També es recullen fets històrics i personatges catalans lligats a l'Església que han ajudat a forjar la identitat del país. Així, el butlletí ha recollit les paraules d'il·lustres sacerdots i homes d'església que s'han pronunciat al llarg dels anys a favor d'un estat propi. Entre aquests hi ha el beat Pere Tarrés, que en la Pregària dels orígens de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, el 1899, va demanar explícitament a la Mare de Déu, al “gloriós Sant Jordi” i a “ sants i santes de la nostra terra” ajuda “ en la nostra súplica a fi i efecte que, a no tardar gaire, aquesta Pàtria que Déu nos ha donat torni a ser com abans lliure”.

Unes paraules del papa Francesc (“un poble que oblida el seu passat, les seves arrels, no té futur. És un poble eixorc” i “la pau es fonamenta no tan sols en el respecte dels drets de l'home, sinó també en els drets dels pobles, particularment el dret a la independència”) incloses en la revista han aixecat polseguera a Madrid. “Els independentistes utilitzen el papa per demanar el vot”, denunciava en la portada el diari La Razón aquest dimecres i reproduïa la portada de la revista.

“Les paraules del papa estan en total coincidència amb la doctrina social de l'Església i des de fa anys aquest discurs és constant al Vaticà”, va recordar ahir Josep Torrens, membre de Cristians per la Independència. Torrens va recordar que ja Joan Pau II en el seu discurs davant l'assemblea de les Nacions Unides el 5 d'octubre del 1995 va dir que “tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació” i, fins i tot en determinades circumstàncies i per raons històriques, “tenen dret a aspirar a la independència”.

El butlletí es fa ressò del document Arrels cristianes de Catalunya, amb el qual els bisbes catalans l'any 1985 van reivindicar les arrels catòliques del país i es van identificar amb la cultura i la llengua, i de la ratificació del document que van fer els bisbes actuals l'any 2010 (Al servei del nostre poble).

LA XIFRA

15.000
exemplars
del butlletí de Cristians per la Independència es repartiran a totes les parròquies del país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona