Política

El Bloc Anticapitalista rebutja el 12 d'octubre

El Bloc Anticapitalista de Tarragona va convocar ahir un acte de rebuig de les celebracions del 12 d'octubre. Sota el lema Contra el feixisme! Contra l'OTAN!, una cinquantena de persones es van concentrar ahir al migdia davant del teatre Metropol.

El bloc va denunciar el simbolisme de la data i va recordar que “en una altra època va ser el Dia de la Raza”. Va assegurar que “la ideologia espanyolista” té en aquesta data “un dels seus pilars fonamentals”, el qual, segons el manifest de l'entitat, es basa a “convertir en orgull nacional el que fra Bartolomé de las Casas va qualificar de barbàrie, invasió i genocidi del centre i sud d'Amèrica”. “Lluny de separar-se d'aquests símbols imperials”, hi va afegir, “l'Estat espanyol i la seva ideologia continuen rememorant el 12 d'octubre”. Durant l'acte hi van intervenir Quim Boix, de la Federació Sindical Mundial, i Nines Maestro, de Red Roja. Abans i després de l'acte va actuar el cantautor El Artriste, que va amenitzar la trobada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia