Política

Noves idees i conflictes enquistats

Sant Feliu de Guíxols ha topat sovint amb la dissort a l'hora de materialitzar projectes. I en els últims anys, les diferències polítiques i la crisi econòmica ja van fer perdre el centre de recerca de la fundació Cousteau, han devaluat el potencial inicial de l'herència hotelera dels germans Anlló i han fet que el projecte de Museu Carmen Thyssen continuï sent això: un projecte. L'anterior executiu es conformava d'entrada a mantenir les mostres anuals com a embrió, però veia complicat tirar endavant la idea de rehabilitar l'enorme fàbrica de Can Serra per al centre pictòric. Ara, el nou tripartit vol conciliar l'aposta provisional del monestir amb el projecte de museu estable. I amb vista a la presentació de la mostra d'aquest estiu, cap a finals d'aquest mes, hi podria haver notícies i nous compromisos.


Les pugnes sindicals van marcar els darrers mesos de l'anterior govern guixolenc, fins al punt que la impugnació del pressupost va fer endarrerir l'aprovació dels comptes més enllà de la presa de possessió del nou executiu de TSF, ERC i el PSC. La pressió dels representants dels treballadors va ser un focus més de desgast electoral per a CiU, però el govern de Motas no ha aconseguit apaivagar el malestar dins de la policia local. A més de les queixes per la manca de personal i recursos materials, els policies s'han trobat que l'executiu local els ha suprimit un complement salarial que percebien com a contrapartida per perllongar la jornada, amb l'argument que feien menys hores de les que cobraven. Tot plegat ha desencadenat protestes periòdiques d'agents locals als plens i un conflicte que pot acabar als jutjats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona