Política

diada 2016

Puigdemont: “No fallarem i el poble no fallarà”

El president de la Generalitat reconeix que “no hem de ser ingenus” i que si l'Estat no permet fer un referèndum, “mantindrem la opció del que els ciutadans ens van encarregar”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat un cop finalitzats els actes de la Diada que “no fallarem i que el poble no fallarà”. “Hem de pensar que hem de ser dignes amb el que els ciutadans ens vam demanar a les urnes”, ha recordat.

Puigdemont ha valorat l'assistència d'enguany dient que “no he vist gens de cansament”. “No només això, sinó que la gent ha respòs amb una de les concentracions més transcendentals i amb una sola veu. Tot el món mira a Catalunya”, ha dit. Respecte a l'autorització de l'Estat per dur a terme un referèndum, el president ha assegurat que “com no hi ha govern a Espanya, les forces polítiques catalanes poden desbloquejar aquesta situació”. “Un referèndum seria la forma política de respondre el desig de milions de persones. Seria bo per a tothom”, ha afirmat Puigdemont, que ha recordat el cas d'Escòcia.

“Nosaltres sempre hem estès la mà per al diàleg. Però no hem de ser ingenus. L'Estat ens ha donat mostres que podem confiar molt poc. Esperances, honestament tenim poques”, ha insistit quant al vist i plau de l'Estat Espanyol per poder votar a les urnes el futur de Catalunya. “Estem obligats moralment a intentar-ho fins al darrer moment, perquè volem fer-ho de la millor manera possible, que és aquesta. Si ho neguen, mantindrem la opció del que els ciutadans ens van encarregar”, ha assenyalat.

Respecte a la futura qüestió de confiança i l'aprovació dels pressupostos al Parlament, el president ha recordat que “s'ha de separar el desig de la ciutadania de “qüestions conjunturals o tàctiques”. “La gent ens demana ser fidels a les urnes. És obvi que ha d'haver-hi pressupostos. Hi haurà, però també hi haurà altres coses”, ha afegit Puigdemont, que també ha valorat positivament que avui la gent “hagi estat al costat de les institucions”.

Forcadell, a Tarragona

Per la seva banda, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha dit des de Tarragona que “no contemplo la inhabilitació”, respecte a l'amenaça del Tribunal Constitucional. “S'ha de poder debatre de tot. És va parlar al Parlament de les conclusions d'una comissió, ja publicades al butlletí oficial de la Generalitat, i que era una qüestió que interessava a la ciutadania”, ha recordat.

“No m'agrada parlar d'obediència o desobediència, perquè no crec que s'hagi de judicialitzar la política. Sembla que a vegades no està clara la separació de poders”, ha afegit Forcadell, satisfeta de la convocatòria a Tarragona: “la Rambla estava plena a vessar. Satisfacció, perquè ha estat una mostra de civisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia