Política

“No he vist mai Puigdemont demanant permís a l'Estat”

Liz Castro coincideix amb el president en la necessitat d'un referèndum vinculant i factible sobre la independència

Qualifica d'èxit rotund la manifestació de la Diada: “Ho hem tornat a petar”

Liz Castro, membre del secretariat de l'ANC, va passar ahir a la nit per L'illa de Robinson, on va coincidir amb Carles Puigdemont en “la necessitat de dur a terme un referèndum sobre la independència vinculant i factible per culminar el procés”. La també editora i escriptora va negar que hagi de ser pactat amb l'Estat: “No he vist mai Puigdemont amb voluntat de demanar permís a l'Estat espanyol per tirar endavant.” Castro, a més a més, va recordar la necessitat de materialitzar la part del full de ruta de JxSí en què s'especifica “el trencament amb l'ordre jurídic espanyol abans de dur a terme eleccions”.

Liz Castro va qualificar d'èxit la manifestació de la Diada del 2016: “Ho hem tornat a petar”, i va fer referència a la xifra de participants en les mobilitzacions : “A qualsevol país on fan una manifestació amb un milió de persones, el govern els presta atenció”. Castro va tornar a donar valor a la mobilització descentralitzada en cinc ciutats diferents: “El missatge és molt potent perquè no només és la gent que es va manifestar arreu del territori, també els representants polítics i els mitjans de comunicació van ser-hi presents.”

Liz Castro, que ha estat a prop de presidir l'entitat en les dues passades eleccions internes, va ressaltar la presència de mitjans internacionals per explicar el procés al món, i també de delegacions de polítics de la resta d'Europa per veure les mobilitzacions en primera persona, com ara la de l'SNP escocès, de Finlàndia, Alemanya o Dinamarca, entre d'altres.

En referència a aquesta qüestió va assenyalar que “a Catalunya un dels avantatges del procés és que no el lidera un sol partit com a Escòcia”. Castro també va posar en relleu la diferència del tractament del procés als mitjans internacionals al llarg dels cinc darrers anys de mobilitzacions: “L'enfocament s'ha ampliat: de ser tractats d'egoistes, nacionalistes, molt superficialment, a veure-hi els matisos, el que demana cada partit i les qüestions que s'han de negociar.”

Castro va ressaltar la presència de representants dels comuns i de les confluències a la manifestació: “Nosaltres tenim, encara que sigui complicat, una gamma de partits a favor de la independència o de la sobirania. Hem de mirar d'aprofitar aquesta força, de veure com podem treballar junts; no només és un partit, no només és una qüestió d'esquerres o dretes. Aquesta diversitat és un punt a favor.”

LA FRASE

A qualsevol país on fan una manifestació amb un milió de persones, el govern els presta atenció
Liz Castro
MEMBRE DEL SECRETARIAT DE L'ANC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia