Política

Salt, la satisfacció de l'endemà

La participació va ser gairebé el doble de la prevista

L'alcalde se sent “orgullós” que s'hagi organitzat a la seva població

“Encara hi havia poca gent que fes pocs anys que visqués a Salt”

L'Ajuntament de Salt i les entitats organitzadores de la Diada de l'Onze de Setembre del 2016, ANC i Òmnium Cultural, n'estan molt satisfets. Es van superar àmpliament les expectatives sobre participació, malgrat que les xifres, com ja és habitual, ballen a un ritme diferent segons quina sigui la metodologia del càlcul o l'interès del calculador. Per l'alcalde de la població, Jordi Viñas, ha estat “un orgull” haver pogut organitzar aquesta jornada i s'ha felicitat que “una jornada lúdica, festiva i reivindicativa s'hagués celebrat sense cap d'incident” i haver pogut gairebé doblar el volum de gent previst. També es va felicitar d'haver sabut gestionar la seguretat i la mobilitat de tanta gent. “Una concentració de la dimensió i les característiques de la de diumenge a Salt no la veurem ni en 40 ni en 50 anys”, va dir Viñas. La concentració li va servir, a l'alcalde, per reivindicar que Salt “es posi al mapa” com una població “capaç d'organitzar-se, de fer coses potents, actes i esdeveniments” importants.

Per altra banda, i en un sentit semblant, el president d'Òmnium al Gironès, Sergi Font, es va declarar “encantat” amb la participació a Salt durant la Diada, en considerar que s'havia superat amb escreix el volum d'assistents previst. I “sortir al carrer de manera ferma per transmetre el mateix missatge, que és caminar cap a la independència” posant l'accent en la solidaritat i la diversitat, va reflexionar Viñas. El responsable d'Òmnium només es posa el deure de poder arribar a més persones que fa pocs anys que viuen a Catalunya. “Som conscients que el pas de participar en una manifestació en un país al qual fa pocs anys que has anat a viure és difícil, però encara hi havia poca gent que fes pocs anys que visqués a Salt”. També va remarcar que la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, havia donat molta més publicitat i visibilitat a Salt. A part d'agrair la feina dels voluntaris, Viñas va considerar que hi pot haver un abans i un després d'aquesta diada. “Només cal que ho sapiguem aprofitar, com a gironins i saltencs”.

Per la seva banda, la coordinadora de l'ANC de Salt, Carme Cunillera, es va mostrar igualment molt satisfeta, tant pels motius expressats abans com per la capacitat de complementar-se que han tingut les seus de les mobilitzacions organitzades arreu de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia