Política

SCC denuncia que el full de ruta de Puigdemont és un “cop d'estat” i creu que no pot continuar sent president

L'entitat alerta del risc d'una “ruptura unilateral” de la sobirania espanyola

Societat Civil Catalana ha denunciat que la intervenció d'aquest dimecres del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el debat de la qüestió de confiança és un “cop d'estat” i que és “un desafiament no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional”. En un editorial, l'entitat alerta que la proposta del president comportaria una “ruptura unilateral” de la sobirania espanyola i “l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes”.

Societat Civil també ha afirmat que la “gravetat de les amenaces” en el discurs de Puigdemont l'inhabiliten per seguir al càrrec, tenint en compte, afegeix, que utilitzarà el poder públic per “imposar una voluntat aliena a la llei”.

D'altra banda, l'associació ha subratllat que “estem davant d'una situació d'extrema gravetat” i ha reclamat a les forces polítiques catalanes i espanyoles que deixin de banda les “legítimes diferències” en altres àmbits i arribin a acords que permetin “donar una resposta adequada al desafiament secessionista”.

En l'editorial, l'entitat també sosté que els ciutadans no es mereixen “suportar la constant coerció” que suposa que les autoritats públiques implantin “plans de ruptura” que, adverteixen, poden abocar Catalunya “a un conflicte de conseqüències imprevisibles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia