Política

Junts pel Sí

Legitimitat del referèndum

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, va defensar la legitimitat del referèndum plantejat pel president Puigdemont, alhora que negava discrepàncies sobre la qüestió entre els diputats de JxSí: “Anem tots a totes i a l'una.” A la vegada, va reclamar a la CUP que garanteixi l'estabilitat per portar-lo a terme donant suport al pressupost. Jordi Turull va advertir els cupaires que el procés independentista ensopegarà si no aproven els comptes del govern per a l'any 2017, com ja va advertir el president Puigdemont en el seu discurs de dimecres. També va demanar a la CUP que no atemoreixi els ciutadans amb lemes com ara “No tenim por”, que pot fer pensar que hi ha motius per tenir-ne. El que cal, segons ell, és potenciar els motius per a “la il·lusió i l'esperança” en la nova república catalana.

El líder parlamentari de JxSí també va justificar l'aposta inicial per la via pactada al referèndum amb l'objectiu que “el món vegi que arreu, sigui quin sigui el context, la gent s'acaba asseient en una taula, però a l'Estat espanyol, ni això”. La intervenció de Turull, però, serà més recordada per la picabaralla que va provocar amb la cap de l'oposició, Inés Arrimadas. L'acusació a Ciutadans de ser un partit nascut per dividir els catalans per motius de llengua va provocar que el grup taronja demanés torn de rèplica. A CSQP li va retreure que defensi el referèndum però que, en canvi, ahir votés amb C's, el PSC i el PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia