Política

política

crisi interna al psoe

El PSC continua apostant per Pedro Sánchez

Carme Chacón, l'única catalana que deixa l'executiva socialista

Iceta, Parlon i Navarro fan pinya amb el líder

Enmig de la guerra de les roses oberta al PSOE després de la dimissió de disset membres de l'executiva federal, el PSC ha fet pinya al voltant de Pedro Sánchez i ha apostat, majoritàriament, per la seva continuïtat. Només l'exministra i excandidata al Congrés per Barcelona Carme Chacón va evidenciar el seu desacord amb l'encara secretari general afegint-se a les dimissions. Ara ja no apareix en el web de la formació, que es va afanyar ahir a esborrar els membres de l'executiva que van decidir plantar Sánchez.

Aprofitant el ple del Parlament sobre la qüestió de confiança a Carles Puigdemont, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va voler deixar clar el seu suport a Sánchez i va qualificar d'“absolutament innecessària” la dimissió en bloc. “Qualsevol cosa que intenti torpedinar això, em sembla malament”, hi va afegir, referint-se a la voluntat que veu en Sánchez de solucionar la crisi al PSOE amb
la convocatòria d'un comitè federal extraordinari aquest dissabte, previ al congrés que s'ha de celebrar al novembre. Iceta fins i tot va enviar un missatge als seus seguidors a Twitter: un vídeo en què reconeix la “crisi molt profunda” que viuen els socialistes i en què demana “unitat” al voltant de Sánchez. “Compartim amb ell la necessitat de fer una majoria alternativa capaç de substituir el govern de Mariano Rajoy”, hi diu.

A través del mateix Twitter, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i rival d'Iceta en les primàries del PSC, Núria Parlon, va fer costat a Sánchez i va lloar la convocatòria de primàries i d'un congrés “perquè les bases decideixin”. Aquesta opinió la va compartir la secretària d'organització del PSC, Assumpta Escarp, que va demanar “donar veu a la militància”.

També va sortir en defensa de Sánchez Pere Navarro, membre de l'executiva, que va acusar Chacón de dimitir per purs “interessos personals”. “Té el projecte polític molt clar i aquest projecte polític es diu Carme Chacón”, li va recriminar des de Madrid.

Autocars de Terrassa a Madrid per animar Sánchez

El PSC de Terrassa ha organitzat un viatge en autocar per anar cap a Madrid aquest mateix divendres a animar Pedro Sánchez davant dels crítics que aposten perquè dimiteixi. Amb aquesta iniciativa, els socialistes terrassencs, liderats pel seu alcalde, Jordi Ballart, pretenen afegir-se a altres mostres de suport que Sánchez està rebent i fer-ho més enllà de les xarxes socials. De moment, els socialistes del municipi que va governar Pere Navarro abans d'esdevenir primer secretari del PSC ja han aconseguit omplir un autocar i no descarten llogar-ne d'altres. Els busos, que sortiran durant la mitjanit de divendres, s'estan anunciant a través d'internet i pretenen arribar dissabte al matí a Madrid, on estan estudiant, segons Europa Press, rodejar la seu del PSOE al carrer Ferraz a manera de performance per visualitzar el seu suport a Sánchez després de la dimissió en bloc de disset membres de l'executiva federal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona