Política

Un pacte inèdit avalarà les ordenances d'Igualada

El govern de CiU, amb majoria absoluta, ha incorporat propostes de Socialistes d'Igualada i el PP en les ordenances fiscals del 2017

La majoria d'impostos i taxes es mantenen sense variacions

El govern de CiU reedita el suport aconseguit l'any passat pel grup Socialistes d'Igualada per aprovar les ordenances fiscals del 2017 i hi afegeix aquest any el Partit Popular. L'alcalde, Marc Castells, que governa amb majoria absoluta, ha agraït la “bona disposició” dels grups i ho ha definit com “un primer pas” per definir el pressupost, tot i que assegura que “no hi ha res tancat encara”. Tots tres han valorat la bona disposició de totes les parts a l'hora de trobar punts d'entesa, i l'alcalde els va agrair que hagin “posat al davant els interessos de la ciutat i no els del partit”. El socialista Jordi Riba ha destacat la “congelació efectiva” de l'IBI i argumenta que ha estat determinant per al suport “aconseguir una major progressivitat fiscal”. Per la seva banda, el popular Joan Agramunt va assegurar que “en tot el que sigui no augmentar la pressió fiscal als igualadins sempre trobaran el Partit Popular”.

Una de les principals mesures plantejades és la rebaixa del tipus de gravamen de l'IBI, que passarà del 0,96% actual al 0,92%. A la pràctica això suposarà que el rebut es congelarà en el pròxim exercici. La proposta presentada ahir implica també la congelació dels impostos de competència municipal i una rebaixa en l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana o de plusvàlues.

Pel que fa a les taxes, destaquen els canvis en la taxa d'escombraries, que s'incrementa un 10% als establiments de més de 1.000 m² i es rebaixa en el mateix percentatge als de menys de 75 m², passant de 231 a 208 euros. A banda d'això, es reduirà un 21% la quota mínima per a l'obertura d'establiments industrials i activitats, que passarà de 405 a 320 euros.

LA XIFRA

15
dels 21 regidors
del consistori d'Igualada aprovaran les ordenances fiscals en el pròxim ple.

“Pèrdua de confiança” en els altres grups

L'alcalde, Marc Castells, ha criticat amb duresa els altres grups del consistori: ERC, la CUP i Decidim Igualada, als quals ha definit com a “unió temporal d'esquerres”. Castells lamenta que el govern municipal hi tingui “una total pèrdua de confiança”. El detonant, el pas enrere de la CUP en el manifest unitari per reclamar una oficina de l'Agència Tributària Catalana a Igualada. Segons l'alcalde, van donar el seu suport al text i van assistir a l'acte unitari, però després “van dir que no el signarien”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia